Mi az a WooCommerce? Hol lehet letölteni? Hol találok oktatóanyagokat?

Szeretné tudni, mi az a WooCommerce? Töltsd le? Hol találhat utasításokat és hogyan kell vele dolgozni? Ebben a cikkben mindent megtalál, amit tudnia kell.

Mi az a WooCommerce

Mi az a WooCommerce?

A WooCommerce egy ingyenes WordPress beépülő modul, amely e-shop funkciókat ad a webhelyhez. A világ online üzleteinek 28%-a működteti.

A bővítmény ingyenesen letölthető a WordPress tárhelyéről . Átfogó megoldást kínál funkcionális online áruház létrehozásához. Számos WordPress sablonnal és azok legtöbb bővítményével kompatibilis. Ez az egyik leggyakrabban használt e-kereskedelmi platform. Már több mint 4 millió e-shopot hoztak létre a Woo plugin segítségével.

kirakat bemutató
Példa egy WooCommerce-en keresztül létrehozott e-shopra (a használt hivatalos Storefront sablon).

Amit a WooCommerce kínál

Ha e-shopot szeretne létrehozni a WordPressben , több megoldás közül választhat. Az egyik ilyen e-shop létrehozása ezzel a bővítménnyel. Nézzük meg, mit is kínál egy ilyen e-shop.

A Woo bármilyen fókuszú és méretű webáruház számára megfelelő megoldás. Ezzel a bővítménnyel személyre szabott e-shopot hozhat létre, akár divatos ruhákat, játékokat, könyveket, gyógyszereket és orvosi eszközöket, szolgáltatásokat, elektronikai vagy digitális termékeket árul.

WooCommerce demó
WooCommerce demó

Azáltal, hogy telepíti a webhelyére, a funkciók gazdag választékát kapja meg egy teljesen működőképes online áruház létrehozásához. Megoldást kínál minden szükséges részletre.

WooCommerce logó

Az alábbi képen a hivatalos Woo logó látható:

WooCommerce logó
WooCommerce logó

Töltse le a WooCommerce-t

A fájlok jelenlegi szlovák nyelvű verzióját ezen a linken töltheti le.

A WooCommerce előnyei:

 • Még egy kezdő is telepítheti és beállíthatja az oldal egyedi funkcióit. Nem szükséges semmilyen programozási ismerete. A bővítményhez kiterjedt, részletes dokumentáció érhető el.
 • Az áruk egyszerűbb és gyorsabb keresése érdekében lehetővé teszi, hogy minden termékhez több kategória, szín, méret és hasonló adjon hozzá.
 • A termékértékeléseket közvetlenül az egyes termékek oldalán jeleníti meg.
 • Lehetővé teszi többféle terméksorrend beállítását : a legújabbtól, a legolcsóbbtól, a legdrágábbtól, népszerűség vagy értékelés alapján.
 • Támogatja a külső fizetési átjárókat – konkrétan több mint 140 konkrét fizetési átjárót. Elfogadhat hitelkártyás fizetéseket PayPal, Amazon Payments, Stripe vagy banki átutalás útján. A fizetés az áru átvételekor is megoldható.
 • Természetesen a pénznem beállításait is módosíthatja.
 • Lehetővé teszi számos funkció hozzáadását egy oldalhoz. Például: árufoglalás, Google térképek, online chat, közösségi oldalakra mutató linkek és költségkalkulációk az ügyfél földrajzi elhelyezkedése alapján.
 • Elérhető bővítmények könyveléshez és számlázáshoz.
 • Nem kell aggódnia az adatvesztés miatt, amikor webtárhely-szolgáltatót vált. A Woo beépülő modullal minden adatot kézben tarthat.
 • Támogatja a mobil eszközöket.
 • Ha nem tudja, hogyan kell kezelni valamit, széles közösség áll a Woo e-kereskedelmi rendszerre összpontosítva, még szlovákul és csehül is. Összehozza a felhasználókat, a fejlesztőket és a programozókat.

Woo plugin bővíthetőség

Az ezen a bővítményen keresztül létrehozott e-shop 100%-os ellenőrzést biztosít az online áruház felett. Adataihoz bármikor és bárhol hozzáférhet. Az e-shop megjelenését és funkcionalitását bármikor módosíthatja.

A bővítmény számos lehetőséget kínál az oldal bővítésére, az online áruház méretétől függetlenül. Ezt megteheti más WordPress sablonok és bővítmények használatával. Ha jártas a programozásban, a kód szerkesztésével akár programozottan is módosíthatja és bővítheti a plugin képességeit.

Példa beállítások
Példa beállítások

A leghasznosabb Woo bővítmények

A számos elérhető beépülő modul közül itt van néhány, amelyeket a leghasznosabbnak találok:

Extra termékbeállítások – ha különféle további mezőket kell hozzáadnia a termékhez, például jelölőnégyzeteket, kijelöléseket, szövegmezőket és egyebeket.

WOOF – Termékszűrő – ha lehetővé kell tennie a látogatók számára a speciális termékszűrést, például szín, ár, kép és hasonlók alapján. Korlátozott ingyenes verzióban is létezik, ami elegendő a könnyebb e-shopokhoz.

A Woo Print Invoices & Packing lists PDF formátumú számlát és szállítólevelet generál a megrendelésről. A számla megjelenése a cég igényei szerint beállítható. Számlaszámozás is. Hasonló plugin létezik az ingyenes verzióban is, de ennek korlátozott lehetőségei vannak, ezért csak egyszerűbb e-shopoknak ajánlom.

A Woo Currency Switcher szükséges egy nemzetközi online áruház működtetéséhez. Lehetővé teszi az országok és pénznemek közötti váltást. Limitált kiadás itt érhető el .

Az Image Watermark automatikusan vízjelet ad a termékfotókhoz. A beépülő modul nagyszerű megoldást jelent mindazok számára, akik szeretnék védeni a termékfotók vagy maguk a termékek szerzői jogait.

Mailchimp for Woo – a Mailchimp és az eshop összekapcsolásához.

Woo Checkout mezőszerkesztő – ha mezőket kell hozzáadnia/módosítania a fizetési űrlapon. Limitált kiadás itt érhető el .

Mi szükséges egy e-shop létrehozásához

A bővítményen kívül szüksége lesz:

Webtárhely és domain

A hosting hely a szerveren. Erre a helyre azért van szüksége, hogy tárolja a webhelye működése szempontjából fontos fájlokat. Ezen kívül szüksége van egy domain – oldalnévre. A tartomány arra a helyre mutat a szerveren, ahol az adatait tárolják.

A tárhely kiválasztásakor ne feledje, hogy WordPress-re van-e optimalizálva. Ezenkívül elegendő betöltési sebességet kell biztosítania a webhely számára, biztonságosnak kell lennie, 24 órás ügyfélszolgálatot kell kínálnia, valamint elérhetőnek kell lennie a szerver gyakori leállása nélkül. Hasonlítsa össze a tárhelyszolgáltatók árait is.

A kiválasztás megkönnyítése érdekében azt tanácsolom, hogy a WordPress minőségi tárhelyét a WebSupport , a Webglobe Yegon , a Bluehost és a WP Engine kínálja.

WordPress sablon az eshophoz

Miután kiválasztotta a tárhelyet és a domaint, szüksége lesz egy megfelelő sablonra is, amely kompatibilis a Woo bővítménnyel. Inspirációként megtekintheti ezt a listát, amely a 30 legnépszerűbb e-shop sablont tartalmazza .

A prémium eshop sablonok közül jó tapasztalataim vannak a Flatsome -mal, az ingyenesről pedig a hivatalos Storefront témával közvetlenül a WooCommerce csapatától.

Hivatalos Woo webhely

Hol kezdjem (oktatóanyagok)

Készítettem egy teljes WooCommerce útmutatót kezdőknek.

Tekintse meg a WooCommerce oktatóanyagát

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here