Mi az a pingback

Čo je to pingbackA Pingback egyfajta értesítés, amelyet a WordPress küld egy másik webhelynek, ha a webhelyen a tartalmára mutató hivatkozást használ.

Így a pingback-ek és a trackback -ek arra szolgálnak, hogy tájékoztassák egy oldal vagy cikk szerzőjét arról, hogy az oldalára mutató hivatkozást használt. Az Ön által hivatkozott webhelyet egy megjegyzés jelzi az adminisztrációban, amely tájékoztatja az oldal adminisztrátorát, hogy az oldalukra hivatkozik.

A pingback és a trackack közötti különbség

A pingback-nek és a trackback-nek köszönhetően azt tapasztalhatja, hogy valaki hivatkozik az Ön cikkére vagy oldalára. A visszahívások abban különböznek a visszakövetésektől, ahogyan a szerverrel kommunikálnak. A pingbackek az XML-RPC protokollt használják a szerverrel való kommunikációhoz . Ezenkívül a Pingbackek automatikusan elküldésre kerülnek, és csak a WordPress webhelyek között működnek.

Például pingbacket használ azokban a megjegyzésekben, amelyeket egy másik webhelyen tesz közzé, de azt szeretné, hogy a webhely látogatói is lássák. Ezeket egy külső forrásra hivatkozó cikkben is használni fogja.

Pingbacks – engedélybeállítások

A WordPress lehetővé teszi a visszapingelést
Visszaping engedélyezése

A pingback engedélyeket a megjegyzések beállítási oldalán állítod be. Az oldal adminisztrációjában a Beállítások ›Megjegyzések menüpont alatt találja meg. Itt választhatja ki, hogy engedélyezi-e vagy letiltja a pingbacket a cikkekhez fűzött megjegyzésekben.

További információért látogasson el: codex.wordpress.org .

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here