Mik a beállítások

Čo sú to nastaveniaA beállítások a WordPress webhelyadminisztrációjának eszközkészletét jelentik. A legtöbb oldalbeállítás beállításához használja a Beállítások funkciót.

 

A beállítások menüpontot az adminisztrációs menü alján találod, amely a képernyő bal oldalán jelenik meg, miután bejelentkeztél a WordPress oldalad adminisztrációjába.

WordPress nastavenia stránky
Általános oldalbeállítások

Beállítások – minden, amit itt talál

Általános beállítások – itt választhat az oldal néhány alapvető attribútuma közül: oldalnév, szlogen, URL-cím, nyelv, időzóna és így tovább.

Írás – válassza ki a cikkek alapértelmezett kategóriáját és formátumát, valamint a cikkek e-mailben történő közzétételének lehetőségét.

Olvasás – beállítja az oldal megjelenítését. Itt választhatja ki, hogy hány cikk jelenjen meg az oldalon, kiválaszthatja, hogy a teljes cikkeket, vagy csak az előzeteseiket jelenítse meg, hogy a bevezető oldal vagy a legfrissebb cikkek jelenjenek meg, valamint beállíthatja a keresők számára való láthatóságot.

Megjegyzések – itt választhatja ki a webhelyén lévő megjegyzések beállításait, a webhelye és más webhelyek közötti interakciót, a visszahívásokat és a visszakövetéseket.

Multimédia – itt választhatja ki a képméretet, a képek bélyegképét és hasonlókat.

Permalinks – Az állandó hivatkozások beállítás funkcióival megadhatja az oldal URL-jének szerkezetét, a címkéket és a címkéket.

Adatvédelem – itt állíthatja be Adatvédelmi oldalának megjelenését az Európai Unió GDPR rendeletének megfelelően.

Tipp: Egyes beépülő modulok saját funkciókat is hozzáadnak az adminisztrációs menü Beállítások eleméhez.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here