A Google Analytics hozzáadása a WooCommerce-hez

A Google Analytics egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi a webhely forgalmának és a látogatók viselkedésének nyomon követését. Az ilyen információk különösen fontosak, ha WooCommerce e-shopot üzemeltet. Megfelelő használatuk nemcsak webhelye forgalmát, hanem nyereségét is növeli.

Ako pridať Google Analytics vo WooCommerce

A WooCommerce speciális nyomon követését a MonsterInsights beépülő modul és az eCommerce kiegészítő segítségével végezheti el.

Mit tesz lehetővé a MonsterInsights a WooCommerce számára

A MonsterInsights feladata, hogy az e-shop üzemeltetőjét tájékoztassa mindenről, ami minden üzlettulajdonost érdekel. Rendelkezésedre áll majd:

  1. Forgalom és konverziós arányok
  2. a tranzakciókra, a bevételekre és a megbízás átlagos értékére vonatkozó adatok,
  3. termék népszerűségi adatai
MonsterInsights eCommerce report
MonsterInsights vásárlási statisztikák
  1. részletes tájékoztatást ad a kosárba helyezett áruk mennyiségéről és a kosárból kivett áruk mennyiségéről is
MonsterInsights hozzáadva és eltávolítva a kosárból
Hozzáadva és kivette a kosárból
  1. a termékek és kategóriáik teljesítményére vonatkozó fontos adatok, amelyeket a szortiment tervezése során fog használni, valamint a termékmegjelenítések számáról és hasonlókról
A MonsterInsights termék teljesítménye
A termék teljesítménye
  1. Ezenkívül megtudhatja a vállalkozása szempontjából releváns címkék és kategóriák teljesítményét.
  2. Nyomon követheti a kuponkódok és hasonlók teljesítményét is.
  3. megtudja, mely üzleti partnerek adják le a legnagyobb vagy leggyakrabban megrendelést.
💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Bluehost vagy SiteGround.

Statisztikák a WooCommerce e-shophoz

A Google Analytics követési statisztikái részletesebb és konkrétabb adatokat biztosítanak , például az értékesítési statisztikák nyomon követését a WooCommerce beépülő modulból közvetlenül elérhető jelentések segítségével.

A Google Analytics segít megérteni webhelye látogatóinak viselkedését. Ha e-shopot üzemeltet, a talált információk alkalmazásával növelheti nyereségét. Az e-shop adminisztrációjában közvetlenül megtekintheti az üzlet látogatóinak vásárlási magatartásával kapcsolatos összes információt.

Ezek alapján nem csak a vásárlókat leginkább érdeklő árukra tud majd koncentrálni. Ez segít beállítani Google hirdetését régió vagy idő szerint. És az e-shop kialakításának és tartalmának fejlesztésében is.

💡 Tipp: Ajánlom a hitelesített Divi és Avada multifunkciós sablonok használatát. Kitűnő tapasztalataim vannak a Elementor is.

A Google Analytics hozzáadása a WooCommerce-hez

Három egyszerű lépésben hozzáadhatja a Google Analytics szolgáltatást a WooCommerce szolgáltatáshoz. Ez lehetővé teszi, hogy közvetlenül az e-shop adminisztrációjában tekintse meg a Google Analytics statisztikákat.

Az e-shop haladó nyomon követése a MonsterInsights bővítménynek és az eCommerce kiegészítőnek köszönhetően lehetséges. Ezzel összekapcsolja online áruházát a Google Analytics szolgáltatással. Végezzük el az eljárást:

Először telepítse a MonsterInsights beépülő modult a Google Analytics telepítése a WordPress rendszerben című részben leírtak szerint.

Ezután közvetlenül a Google Analytics szolgáltatásban kell beállítania a követést. Az e-shop nyomon követésének engedélyezéséhez jelentkezzen be a Google Analytics szolgáltatásba, és válassza ki a megfelelő webhelyet. Az e-shop speciális követését az első választás teszi lehetővé, ahogy az a képen is látható.

A WooCommerce Google Analytics beállításai
A WooCommerce Google Analytics beállításai

Az eCommerce kiegészítő következik. Az e-shop adminisztrációjában lépjen az Insights ›Kiegészítések menüpontra. Kattintson a MonsterInsights eCommerce kiegészítő telepítése lehetőségre itt.

Telepítse az eCommerce kiegészítőt
Telepítse az eCommerce kiegészítőt

Ha a telepítés befejeződött, kattintson az Aktiválás gombra. A MonsterInsights beépülő modul az eCommerce kiegészítővel készen áll az e-shop statisztikáinak figyelésére.

💡 Do you want a faster ⏱ website? Website speed is important for both visitors and SEO. I got the best results thanks to the WP Rocket plugin, which I highly recommend.
Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here