A Google Analytics telepítése a WordPressben

Szeretné tudni webhelye forgalmát? Telepítse a Google Analytics szolgáltatást a WordPress-be, és kövesse a statisztikákat közvetlenül a webhely adminisztrációjától.

Ako si nainštalovať Google Analytics vo WordPress

Mi az a Google Analytics

A Google Analytics (GA) egy webalapú eszköz bárki számára, akinek információkat kell gyűjtenie és elemeznie kell webhelye látogatóiról. A GA-nak köszönhetően megtudhatja, ki látogatja meg webhelyét, honnan érkeztek látogatói, vásároltak-e Öntől valamit, vagy mit csináltak az Ön webhelyén.

Az összegyűjtött információk többet árulnak el a látogatók földrajzi elhelyezkedéséről, a böngésző használatáról, a képernyő felbontásáról és sok más hasznos információról.

mit nézhetsz?

A GA sok fontos adatot rögzít. Érdemes megemlíteni pl.

 • aki felkereste a webhelyét
 • mi a közönsége földrajzi elhelyezkedése
 • milyen böngészőt használtak
 • mi volt a böngésző nyelve
 • mekkora volt a képernyő felbontása
 • akár mobilról, akár asztali számítógépről van szó
 • mit csinálnak a látogatók a webhelyén
 • amikor a legtöbb látogatója van
 • ahol a látogatók az Ön webhelyére érkeztek

Mire fogja használni ezt az információt?

Sokoldalúságának köszönhetően a Google Analytics különböző tájolású webhelyeket fog használni , az e-shopoktól a bloggereken át az online újságokig vagy magazinokig. Ez az eszköz fontos információkat nyújt webhelye vagy hirdetési kampánya optimalizálásához .

Azáltal, hogy felismeri ügyfelei viselkedését az oldalon, megkülönbözteti célcsoportját az összes internetes látogatótól. Jobban megérti, milyen tartalom érdekli őket, és mik a vásárlási vagy egyéb elvárásaik.

Segít a terv szerkesztésében

Az összegyűjtött adatok fontosak ahhoz, hogy javaslatokat tegyenek a weboldal megjelenésének módosítására, vagy felbontásának módosítására, hogy kényelmesebb legyen az oldal látogatói számára. Ha például úgy találja, hogy a legtöbb felhasználó nem használja a Flash-támogatást, akkor tudni fogja, hogy nem kell tartalmat hozzáadnia ahhoz a webhelyhez, amely ezt a beépülő modult használja.

Segít javítani a tartalmat

Információkat találhat azon emberek tartalmáról, akiket valóban érdekelnek webhelye forgalmi információi. Ez segít új cikkek hozzáadásakor. Ez csökkenti az oldalról való kilépések számát és növeli a megjelenítések számát.

Tudja meg, mikor a legjobb új tartalmat hozzáadni

A GA a nap folyamán gyűjti a forgalmi adatokat. Ez megmondja, hogy webhelye mikor a leglátogatottabb. Ekkor ütemezheti új tartalom hozzáadását.

Linképítés

Az összegyűjtött adatok tartalmaznak információkat arról is, hogy az emberek hogyan találták meg webhelyét. Akár keresőmotorokon, közösségi hálózatokon vagy közvetlen linkeken keresztül. Ez segít abban, hogy más webhelyekről új linkeket hozzon létre a webhelyére.

💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Webonic.

Hogyan regisztrálhat a Google Analytics szolgáltatásra

A GA mindenki számára ingyenesen elérhető. A használatához mindössze egy Google-fiókra vagy Gmail-fiókra van szüksége. A regisztrációhoz néhány egyszerű lépés szükséges.

1. Jelentkezzen be fiókjába

Először lépjen a Google Analytics oldalára ezen a linken . Jelentkezzen be Google Fiókjába itt. Ha még nincs Google Fiókja, először létre kell hoznia egyet:

Ako sa prihlásiť do služby Google Analytics
Hogyan lehet regisztrálni a GA-ra

2. Regisztráljon a Google Analytics szolgáltatásra

Bejelentkezés után a következő oldalra kerül, ahol megtudhatja, hogyan fog kinézni a teljes folyamat:

Registrácia do služby Google Analytics
Regisztráljon a Google Analytics szolgáltatásra

A folytatáshoz kattintson a Regisztráció gombra.

3. Adja meg adatait

Ön előtt van egy oldal, ahol ki kell töltenie adatait. Először válassza a Webhely opciót.

Ezután írja be a fiók nevét. Ez azt jelenti, hogy meg kell adnia webhelye vagy több nyomon követni kívánt oldal GA-profilnevét. Ezután adjon meg további információkat, például a webhely nevét, URL-jét, iparágát, országát és időzónáját.

Végül kattintson a Követőazonosító lekérése gombra. Az oldal alján találod.

Pridanie webstránky do GA
Webhely hozzáadása a GA-hoz

A befejezéshez el kell fogadnia a Google Analytics Általános Szerződési Feltételeit.

4. Követőkód

Másolja ki a követőkódot a megjelenített oldalról. Meg kell adnia a WordPress webhelyén.

Získanie kódu sledovania
Szerezze be a követőkódot

Egyelőre tartsa nyitva a kódlapot, hogy meglegyen a kód. Ha bezárja a kártyát, és később szüksége lesz a kódra, akkor azt úgy kapja meg, hogy bejelentkezik Google-fiókjába. Lépjen a Fiók kezelése oldalra –> Nyomon követési információ –> Azonosító kód.

💡 Tipp: Ajánlom a hitelesített Divi és Avada multifunkciós sablonok használatát. Kitűnő tapasztalataim vannak a Elementor is.

Telepítse a Google Analytics szolgáltatást a MonsterInsights beépülő modulon keresztül

A MonsterInsights -t prémium bővítményként vagy ingyenes verzióként szerezheti be. A prémium verzió néhány funkcióval gazdagodik, mint például a hirdetéskövetés, az aloldalak követése a szerző szerint vagy a népszerű bejegyzések és oldalak követése.

Google Analytics Dashboard Plugin for WordPress by MonsterInsights

A következőképpen telepítheti a Google Analytics szolgáltatást a MonsterInsights beépülő modul ingyenes verzióján keresztül , amely a WordPress adattárában a MonsterInsights által a WordPresshez készült Google Analytics Dashboard Plugin néven található meg.

Az eljárást több lépésben fogjuk végigvinni:

1. Telepítse a MonsterInsights beépülő modult

Először telepítse a MonsterInsights beépülő modult. Az új bővítményt az oldal adminisztrációjába való bejelentkezés után telepítheti a Plugins ›Új hozzáadása menüpontban . A bővítmény aktiválása után a következő képen látható oldalra irányítjuk át. Ezzel egyidejűleg egy új Insights elem jön létre az oldalmenüben.

Inštalácia pluginu MonsterInsights
MonsterInsights bővítmény telepítése

Ezen az oldalon kiválaszthat egy kategóriát a webhelyéhez. Kattintson a Mentés és folytatás gombra.

A következő oldalon kattintson a Connect MonsterInsights elemre.

2. Google Fiók beállításai

Most a Google Fiókok oldala látható. Be kell jelentkeznie, vagy ha már bejelentkezett, válasszon egy Google Fiókot.

A következő lépés a MonsterInsights bővítmény hozzáférésének engedélyezése a GA-fiókhoz. Az engedélyezéshez kattintson az Engedélyezés gombra.

Most kiválasztja a követni kívánt profilt. Válassza ki webhelyét, és kattintson a Kapcsolódás befejezése gombra.

3. Oldalbeállítások

Miután telepítette a bővítményt webhelyére, kiválasztja az oldal ajánlott beállításait. A legtöbb webhelyen a legjobb, ha megtartja az alapértelmezett beállításokat. Ha azonban társult link-bővítményt használ, adjon hozzá linkkövetést is. A beállítások mentéséhez kattintson a Mentés és folytatás gombra.

Ha frissíteni szeretne a MonsterInsights fizetős verziójára, ezt a következő oldalon teheti meg. Az ingyenes verzió használatához egyszerűen hagyja ki ezt a lépést a Mentés és folytatás gombra kattintva.

4. A WPForms telepítése (opcionális)

Elért egy oldalt, ahol kiválaszthatja a WPForms beépülő modul telepítését, amely kapcsolatfelvételi űrlapok létrehozására szolgál. Ha nem szeretné használni, kihagyhatja ezt a lépést.

Sikeresen telepítette a MonsterInsights programot. Egy idő után meglesz az első oldalkövetési eredménye. A befejezéshez kattintson a Beállítás és kilépés varázsló befejezése gombra.

GA-jelentések megtekintése

A GA-jelentések mindig elérhetők lesznek, amikor felkeresi webhelyét. Csak az adminisztrációjához kell menni. Jelentéseit az Insights alatt találja meg.

Zobrazovanie štatistík (dashboard)
Statisztikák megjelenítése (műszerfal)
💡 Do you want a faster ⏱ website? Website speed is important for both visitors and SEO. I got the best results thanks to the WP Rocket plugin, which I highly recommend.

Adja hozzá a Google Analyticset a Headers and Footers bővítmény segítségével

A Fejlécek és láblécek beszúrása beépülő modult is használhatja a Google Analytics jelentések nyomon követésére. A Google Analytics kód beágyazása mellett ez a beépülő modul lehetővé teszi egyéni CSS vagy más kód beágyazását is a WordPress oldalak fejlécébe és láblécébe.

Először telepítse a Headers and Footers bővítményt. A beépülő modul telepítése és aktiválása után be kell illesztenie a Google Analytics kódot az Adminisztráció »Fejléc és lábléc beszúrása oldalra.

Plugin Fejlécek és láblécek beszúrása
Plugin Fejlécek és láblécek beszúrása

A GA telepítése plugin használata nélkül

Kód hozzáadása a header.php fájlhoz

Ennek egyik módja a kód beillesztése a header.php fájlba. Ez a módszer csak akkor ajánlott, ha tudja, hogyan kell dolgozni az oldalkódokkal.

Ha beilleszti a követőkódot a fejlécbe, az minden oldalon betöltődik. Gyermektéma használatakor ne feledje, hogy ezeket a változtatásokat a gyermektémában kell végrehajtani. Hogy ne vesszen el az oldal frissítésekor.

Illessze be a kimásolt Google Analytics kódot a header.php fájlba< test> . Mentse el a változtatásokat a szerveren.

Kód hozzáadása funkciókészleten keresztül

Google Analytics kódot is hozzáadhat a function.php fájlhoz. Ez hozzáadja a kódot a webhely minden aloldalához.

function vj_google_analytics() { ?>
 <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=UA-11111111-1">
</script>
 <script>
  window.dataLayer = window.dataLayer || [];
  function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
  gtag('js', new Date());
  gtag('config', 'UA-11111111-1');
 </script>
 <?php
 }
 
add_action( 'wp_head', 'vj_google_analytics', 10 );

Ha van e-áruháza, olvassa el ezt az útmutatót a Google Analytics WooCommerce rendszerbe történő telepítéséről .

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here