WooCommerce – REST API és Webhook beállítások

A WooCommerce beállításának következő lépése a REST API és a Webhook beállítása. Ezekhez a beállításokhoz válassza a WooCommerce ›Beállítások› Speciális lehetőséget a WordPress adminisztrációjában.

WooCommerce - nastavenie REST API a Webhook

REST API beállítások a WooCommerce-ben

Kezdjük a REST API beállításával. Az alkalmazásprogramozási felület (API) lehetővé teszi, hogy több platformról is hozzáférjen az adatokhoz, és adatokat biztosítson más felhasználóknak .

Az API használatához először létre kell hoznia egy kulcsot. Ez a kulcs a továbbított információhoz való biztonságos hozzáféréshez szükséges. Tipikus példa a megbízások, amelyekhez csak bizonyos felhasználóknak szabad hozzáférést biztosítaniuk, és nem szabad nyilvánosan elérhetők lenniük.

A WooCommerce hozzáadja a REST API-t
REST API hozzáadása

Új API beállításához kattintson a REST API hivatkozásra az oldal tetején . Itt adhat hozzá új kulcsot. Kattintson a Kulcs hozzáadása gombra a létrehozásához. Megnyílik a következő kulcs API ablak:

A WooCommerce API kulcs részletei
API kulcs részletei

Íme néhány sor:

Leírás – ebbe a sorba írja be a kulcs nevét.
Felhasználó – A felhasználó előre konfigurált webhelyadminisztrátor. Itt további felhasználókat vehet fel.
Engedélyek – az ablak végén lévő nyílra kattintva három jogosultsági lehetőség közül választhatunk: olvasás, írás, olvasás/írás.

WooCommerce vygenerovaný API kľúč
Generált API kulcs

Kattintson az API-kulcs generálása lehetőségre az információ-hozzáférési kulcs létrehozásához . Ekkor megnyílik egy ablak a hozzáférési kulcsokkal. Másolja ki a kulcsokat. Az oldal elindítása után ezek rejtve maradnak. Az oldal alján egy kulcsfontosságú lemondási linket is talál.

Régebbi API-k

A régebbi API-k engedélyezéséhez kattintson a régi API hivatkozásra az oldal tetején. Megjelenik egy oldal, ahol a jelölőnégyzetre kattintva engedélyezheti a régebbi REST API-kat.

WooCommerce régebbi API
Régebbi API-k engedélyezése

Webhook beállításai a WooCommerce-ben

A WooCommerce speciális beállításai közül az utolsó előtti link a Webhook . A Webhook az az url, amelyre egy adott művelethez automatikusan hívás indul, amely biztosítja, hogy a művelet értéke elküldésre kerüljön. Ez lehetővé teszi harmadik féltől származó alkalmazások csatlakoztatását a WooCommerce-ben.

WooCommerce pridanie Webhook
Webhook hozzáadása

Webhook hozzáadásához kattintson a Webhook hozzáadása gombra. Megnyílik egy oldal, ahol megadhatja a szükséges adatokat és beállításokat. Az összes mező kitöltése után kattintson a Webhook mentése gombra .

További információkért tekintse meg a hivatalos dokumentációt: docs.woocommerce.com

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here