Forgalmi beállítások a WooCommerce-ben

A WooCommerce forgalmi beállításait webhelye adminisztrációjában a WooCommerce ›Beállítások› Forgalom alatt találja meg. A forgalmi beállításokhoz három funkció tartozik: Forgalmi zónák, Forgalmi beállítások és Forgalmi osztályok.

Nastavenie dopravy vo WooCommerce

Forgalmi zónák a WooCommerce-ben

A forgalmi beállítások lehetővé teszik különböző forgalmi zónák beállítását. A forgalmi zóna egy meghatározott földrajzi régió. Ha országonként megkülönbözteti a forgalmi zónákat, akkor minden országhoz, amelybe árulja, egy adott zónát állít be.

Az egyes országokhoz külön módokat is beállíthat. Ugyanígy megkülönböztetheti a zónákat irányítószámok és hasonlók alapján. A WooCommerce megjeleníti az ügyfél konkrét szállítási módjait a címe szerint.

WooCommerce zóny dopravy
Forgalmi zónák

Zóna szerkesztéséhez kattintson a zóna nevére, vagy kattintson a hivatkozásra, amely akkor jelenik meg, amikor az egérmutatót a zóna neve fölé viszi. A zóna törlésére szolgáló hivatkozás is megjelenik.

Új forgalmi zóna hozzáadása

Új forgalmi zóna hozzáadásához kattintson a Forgalmi zóna hozzáadása gombra. A megnyíló ablakban ki kell töltenie az egyes mezőket. Minden zónához válasszon egy szállítási módot is. Szállítási mód alatt futárral, postai úton történő szállítást, személyes átvételt és hasonlókat értünk.

WooCommerce pridanie zóny dopravy
Forgalmi zóna hozzáadása

Szállítási mód hozzáadása és módosítása

A Kézbesítési módok forgalmi zóna létrehozásakor részben kattintson a Szállítási mód hozzáadása gombra, és töltse ki a megfelelő mezőket.

WooCommerce szállítási korrekció
Szállítási beállítás

Továbbra is személyre szabhatja az egyes szállítási módokat. Amikor a kézbesítési mód neve fölé viszi az egérmutatót, megjelenik egy szerkesztési hivatkozás. A megnyíló ablakban adja meg a szállítás nevét és árát. Azt is válassza ki, hogy a szállítási költség adóköteles-e. A szállítási mód neve az a név, amelyet a vásárló vásárláskor látni fog.

És így néz ki a szállítási mód beállítás után:

WooCommerce spôsob doručenia
Módosított szállítási mód

Ne felejtse el menteni az összes módosítást.

Forgalmi beállítások

Számítás

Szállítási ár számításának engedélyezése a kosár oldalon – itt választhatja ki, hogy engedélyezi-e a szállítási ár számítását a kosár oldalon, ahol a vásárló az egyes árucikkeket ellenőrzi. Vagy a rendszer a megrendelés következő lépésében megjeleníti a szállítási árakat.

Ne jelenítse meg a szállítási árakat cím megadása nélkül – Ha bejelöli ezt a négyzetet, az ügyfél nem fogja látni a szállítási árakat, amíg meg nem adja a címet. Ha azt szeretné, hogy a szállítási árak a cím megadása előtt megjelenjenek a pénztárnál, hagyja üresen ezt a mezőt.

Szállítási cím

Az oldal ezen részében kiválaszthatja , hogy a forgalomszámításnál melyik ügyfélcím a meghatározó .

WooCommerce forgalmi beállítások
Forgalmi beállítások

Közlekedési osztályok

A forgalmi beállítások különböző forgalmi osztályok létrehozására is lehetőséget kínálnak. A szállítási osztály funkciót a különféle súlyú és méretű árukat árusító e-shopokban használják.

Ilyenek például a bútorokkal ellátott e-shopok, ahol bizonyos árufajták túlméretezettek vagy olyan súlyúak, amelyet a normál szállítási szolgáltatások nem szállítanak. Ezért az ilyen szállítmányok számára külön szállítási osztályokat kell létrehozni. Ezután hozzárendelheti a hozzáadott szállítási osztályt egy adott termékhez.

WooCommerce triedy dopravy
Közlekedési osztályok

Új szállítási osztály hozzáadásához kattintson a Szállítási osztály hozzáadása gombra, és töltse ki az üres mezőket. Ezután kattintson a Szállítási osztályok mentése gombra.

A WooCommerce szállítási osztályt ad hozzá
Szállítási osztály hozzáadása

Szállítási osztály ár

Az újonnan létrehozott szállítási osztály árának megadásához és egy adott szállítási módhoz rendeléséhez lépjen vissza a következőhöz: Forgalmi zónák. Állítsa be a forgalmi zónát, amelyre a forgalmi osztály vonatkozik. Példámban a szlovákiai szállítást igazítom. Megnyílik a következő oldal:

Zóna dopravy Slovensko WooCommerce
Közlekedési övezet Szlovákia

Kattintson a Szerkesztés hivatkozásra, amely akkor jelenik meg, ha az egérmutatót a szállítási zóna neve fölé viszi. A megnyíló oldalon lépjen a módosítás által érintett kézbesítési módhoz. Példámban új közlekedési osztályt rendeltem a Slovenská pošta-hoz. Ha a Slovenská pošta néven a Szerkesztés linkre kattint, a következő ablak nyílik meg:

WooCommerce priradenie triedy dopravy
Közlekedési osztálykiosztás

Itt kell kitölteni a szállítás árát is. Ugyanígy új szállítási osztályt rendelhet más szállítási módokhoz.

További információkért tekintse meg a hivatalos dokumentációt: docs.woocommerce.com

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here