Hogyan lehet képet hozzáadni a WordPresshez

Útmutató a kép hozzáadásához a WordPressben – hogyan töltheti fel számítógépről, és hogyan állíthatja be a címet és a feliratot. Azt is megmutatjuk, hogyan állíthat be szemléltető képet egy cikkhez.

Hogyan lehet képet hozzáadni a WordPresshez

A WordPressben a képei és egyéb médiatartalmai egy médiakönyvtárban vannak tárolva. Hozzáadásuk egy cikkhez vagy oldalhoz nagyon egyszerű. Letöltési hivatkozásokat is hozzáadhat PDF és Word dokumentumokhoz. Képes képeket és galériáikat is beszúrhatják, igazíthatják és összekapcsolhatják.

Tölts fel egy képet

Ha képet szeretne hozzáadni egy bejegyzéshez vagy oldalhoz, tegye ezt egy vizuális szerkesztővel Kattintson a „Fájl hozzáadása” gombra. Megnyílik a médiakönyvtár ablaka. Ha a beszúrni kívánt kép nincs a médiakönyvtárban, kattintson a „Fájlok feltöltése” gombra. Ez lehetővé teszi, hogy képet töltsön fel a számítógépéről.

WordPress kép hozzáadása
Kép hozzáadása

Egyszerűen húzza át a médiakönyvtárba beszúrni kívánt fájlokat a számítógépéről, vagy válassza a „Fájlok kiválasztása” lehetőséget. A képek feltöltése után megnyílik egy médiakönyvtár az oldalon található összes illusztrációval. A képek médiakönyvtárhoz való hozzáadásának másik módja az adminisztrációs menü. Keresse meg a „Multimédia” elemet, és válassza az „Új hozzáadása” lehetőséget.

Hogyan lehet képet hozzáadni a WordPresshez

Az összes kép abban a sorrendben jelenik meg a könyvtárban, ahogyan feltöltötte őket az oldalra. A könyvtár tetején kiválaszthatja, hogy képeket, hang- vagy videofájlokat szeretne-e megtekinteni. Itt dátum szerint is szűrheti őket.

WordPress kép leírása
képleírás

Kattintson a kívánt kép kiválasztásához a listából. A képernyő jobb oldalán láthatja a bélyegképet az alapvető információkkal, alatta pedig négy mezőt: Cím, Cím, Alt szöveg és Leírás.

Cím – A „Cím” mezőben megtalálja a kép címét, ahogyan elnevezte a számítógépén.

Felirat – Képinformációkat jelenít meg.

Helyettesítő szöveg – ez a sor keresőmotoroknak szól. Akkor is megjelenik, ha a kereső nem tudja betölteni a képet. Webhelye optimalizálásához célszerű találó nevet vagy képleírást használni.

Leírás – a kép hosszabb leírására szolgál. Akkor jelenik meg, ha miniatűrről nagy képre vált.

Itt minden egyes képnél kiválaszthatja, hogyan szeretné megjeleníteni őket :

Igazítás – válassza ki, hogyan szeretné igazítani az illusztrációt. Balra, jobbra, középre igazítva vagy igazítás nélkül.

A – link arra szolgál, hogy beállítsa, mi történjen, ha az illusztrációra kattint.

Méret – Itt választhatja ki, hogy miniatűr, közepes, nagy vagy teljes méretű képet szeretne-e megjeleníteni. Minden méret mellett a méretek pixelben vannak megadva.

Miután mindent beállított, kattintson a „Beszúrás a cikkbe” gombra. A média, vagy ha egyszerre több képet választott ki, a kurzor aktuális pozíciójában lesz beszúrva a szövegbe. Így tetszőleges számú illusztrációt beszúrhatsz a bejegyzésbe.

Alap képszerkesztés

Ha rákattint a beillesztett képre, megjelenik egy táblázat több ikonnal. Igazíthatja balra, középre, jobbra, vagy megtekintheti igazítás nélkül. A szerkesztéshez és a törléshez ikonok is vannak.

A kép szerkesztése gombra kattintás után megjelenik a „Kép részletei” ablak . Ebben az ablakban csak néhány attribútum szerkeszthető. Ha egynél több attribútumot szeretne szerkeszteni, vissza kell lépnie a „Fájl hozzáadása” opcióval.

Kattintson a szerkeszteni kívánt adathordozóra az összes attribútum megtekintéséhez. Például beállíthat egy új képet ide beszúrva. Az illusztrációk szerkesztésével kapcsolatos további részletekért lásd: Képek szerkesztése WordPressben .

Illusztrációs kép beszúrása

Ha a WordPress-sablonod lehetővé teszi, akkor a cikkhez illusztráló képet (úgynevezett miniatűrt) is csatolhatsz. Görgessen le az oldalon, és keresse meg a következő ablakot a jobb alsó sarokban:

WordPress illusztrációs kép
Illusztráció kép

Bélyegkép beszúrásához egyszerűen kattintson az „Illusztrációs kép beállítása” gombra. Ez a hivatkozás a médiakönyvtárba viszi. Válasszon a rögzített multimédiák közül, vagy illesszen be egy újat.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here