WordPress adminisztráció és hirdetőtábla (irányítópult)

Mi az a WordPress adminisztráció? A WordPress adminisztráció egy adminisztratív rész, amelyet webhelyek adminisztrációjára terveztek. Bejelentkezés után az üzenőfalra jutsz.

WordPress adminisztráció és üzenőfal

A WordPress adminisztrációját (más néven adminisztrátort) általában úgy érheti el, hogy az url-címhez hozzáadja a / wp-admin / karakterláncot. Bejelentkezés után a faliújság oldalra jut (angolul dashboard). Az oldal kezeléséhez az adminisztrációt használják. Itt létrehozhatja, szerkesztheti, módosíthatja a megjelenését és beállításait.

WordPress irányítópult
WordPress irányítópult

Eszköztár

A képernyő tetején a fejlécben megjelenik egy eszköztár , az úgynevezett eszköztár . Ez a sáv nem változik. Ez mindig megjelenik, amikor bejelentkezik az adminisztrátorba. Tartalmazza a webhely nevét, valamint néhány lehetőséget az elutasított megjegyzések gyors eléréséhez, új cikk, oldal, multimédiás vagy kép hozzáadásához. Megtalálja annak a személynek a nevét is, aki éppen bejelentkezett. Az Ön neve és kijelentkezése el van rejtve a név alatt.

WordPress eszköztár
Eszköztár

megjelenítési lehetőségek

Közvetlenül az adminisztrációs fejléc alatt két kis doboz található. Az egyik a Megjelenítési beállítások , a másik Súgó . Kattintson rájuk a menü kibontásához. A Súgó a Súgó mező alatt található. A Megjelenítési beállítások mezőben számos lehetőséget talál az aktuális oldal beállítására. Itt választhatja ki, hogy mely ablakokat kívánja megjeleníteni az oldalon.

WordPress megjelenítési lehetőségek
megjelenítési lehetőségek

WordPress adminisztráció – menü

A WP adminisztrációjának bal oldalán található egy menü. Itt megtalálja a weboldal szerkesztéséhez szükséges összes eszközt. Mozgassa a kurzort a menüben. Ha a kurzort az egyik adminisztrációs eszközre helyezi, látni fogja az egyes opciókat. A menüpontokat kattintva érheti el.

WordPress adminisztráció
WordPress adminisztráció – menü

Most pedig mondjunk néhány alapvető információt az egyes menüpontokról:

Irányítópult

A WordPress a hirdetőtáblára irányítja Önt, amikor bejelentkezik. Ez a webhelyén végzett legutóbbi tevékenységek áttekintése. Ha az Akismet beépülő modul aktiválva van, akkor az ellenőrzésre váró SPAM megjegyzések számát is látni fogja.

Cikkek

Az adminisztráció ezen részében hozzáadhatja bejegyzéseit, cikkeit vagy híreit . Itt csoportosíthatja is őket, és címkéket adhat hozzájuk .

Multimédia

A multimédia egy eszköz a képek feltöltésére . Ezután elhelyezheti őket az oldalon és az egyes bejegyzésekben. Könnyen megkeresheti és szerkesztheti az egyes elemeket a multimédiás könyvtárban.

Oldalak

A WP-adminisztráció ezen részében Ön weboldala egyes oldalait hozza létre és karbantartja.

Hozzászólások

Egy hely a megjegyzések rendszerezésére és kezelésére . Itt válaszolhat a megjegyzésekre, vagy megjelölheti őket SPAM-ként.

Kinézet

A Megjelenés alatt található egy menü a weboldal tervezésének beállításához . Itt kezelheti sablonjait , kütyüit, webmenüket és hasonlókat.

Beépülő modulok

Különféle beépülő modulokat fog használni a webhely jobb működésének biztosítása érdekében. Ezeket a bővítményeket a WordPress adminisztráció ezen menüpontjában adhatja hozzá, aktiválhatja vagy deaktiválhatja .

Felhasználók

A menü ezen része a webhely felhasználóinak listáját mutatja. Itt új felhasználókat vehet fel, és beállíthatja a felhasználói jogaikat .

Eszközök

Cikkek, oldalak, multimédia és hasonlók importálhatók vagy exportálhatók egyedi eszközelemeken keresztül.

Beállítások

Az adminisztráció ezen részében beállíthatja a webhely és a bővítmények tulajdonságait. Itt szerkesztheti az oldal címét, URL-jét, nyelvét, megjegyzésbeállításait, multimédiát stb. További részletekért tekintse meg ezt a WordPress beállítási útmutatót .

Menü összecsukása

A WordPress adminisztrációs menüjének alján található az utolsó doboz: Menü összecsukása . Kattintson rá a menü elrejtéséhez. Az egyes menüeszközök helyett csak azok ikonjai jelennek meg. Kattintson ismét a menü összecsukása ikonra a menü kibontásához.

Wordpress összecsukható menü
Menü összecsukása

Egyes bővítmények saját menüelemeket is létrehoznak. Általában az Eszközök és beállítások részben találja őket.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here