Hogyan készítsünk képgalériát a WordPress-ben

Utasítások a felhasználóknak, hogyan hozhatnak létre képgalériát a WordPressben, és hogyan ágyazhatják be egy cikkbe. Azt is megmutatjuk, hogyan szerkesztheti vagy törölheti a galériát.

Hogyan készítsünk képgalériát a WordPress-ben

Hogyan készítsünk képgalériát

A WordPress lehetővé teszi több képgaléria hozzáadását egy oldalhoz vagy bejegyzéshez. Az eljárás nagyon egyszerű. Kattintson a „Fájl hozzáadása” gombra a galéria hozzáadásához. Ugyanaz az ablak nyílik meg, mintha képet adnál hozzá (erről a témáról írtam a Kép hozzáadása a WordPressben című cikkben).

WordPress galéria létrehozása
Galéria létrehozása

Ha a galériába felvenni kívánt képek nincsenek a médiakönyvtárban, kattintson a „Fájlok feltöltése” lehetőségre, és töltse fel őket számítógépéről.

A médiakönyvtárban válassza a „Galéria létrehozása” lehetőséget a képernyő bal oldalán található menüből. Kattintson a galéria létrehozási menüjéhez. Válassza ki az összes képet, amelyet be szeretne illeszteni a galériába. Ha rákattint a kiválasztott képre, a WordPress pipával jelöli meg. A képek kiválasztása után kattintson az „Új galéria létrehozása” gombra.

💡 Tipp: A gyors ⏱ WordPress webért kulcsfontosságú a megfelelő tárhely kiválasztása. A hitelesített minőséget javaslom használni ➡️ Webonic.

Képgaléria beállításai

Ebben az ablakban szerkesztheti a létrehozott képgalériát . Az illusztrációk sorrendjének módosításához húzza át az áthelyezni kívánt képet. Ezután húzza át egy új helyre.

WordPress képgaléria beállításai
Képgaléria beállításai

A jobb oldali oszlopban jegyezze meg a beállításokat:

Hivatkozás – itt állítsa be a médiafájlt. Ez megnyitja a képet egy teljes méretű böngészőben.

Oszlopok – állítsa be az oszlopok szükséges számát. A szép galéria megjelenés érdekében az oszlopok számának 3 és 4 kép között kell változnia.

Véletlenszerű sorrend – Jelölje be a négyzetet, ha a képeket véletlenszerű sorrendben szeretné megjeleníteni a galériában.

Méret – itt állíthatja be, hogy a galériában lévő képek milyen méretben jelenjenek meg.

Egy adott galériaképre kattintva megnyílik a képek leírásának lehetősége is.

Most kattintson a „Galéria beszúrása” gombra.

💡 Tipp: Ajánlom a hitelesített Divi és Avada multifunkciós sablonok használatát. Kitűnő tapasztalataim vannak a Elementor is.

Galériák szerkesztése és törlése a WordPressben

A galéria beszúrása után érdemes lehet törölni vagy módosítani a megjelenését. Ha rákattint a létrehozott galériára a WordPress vizuális szerkesztőjében, két kis ikont fog látni:

WordPress galéria szerkesztése
Galéria szerkesztése

Velük a következőket teheti:

galéria törlése

Törlés – törli a galériát. Ha töröl egy galériát a bejegyzésből, azzal nem törli azt a médiakönyvtárból.

Szerkesztés – a galéria és a képbeállítások ablakába visz.

💡 Do you want a faster ⏱ website? Website speed is important for both visitors and SEO. I got the best results thanks to the WP Rocket plugin, which I highly recommend.
Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here