Videó beágyazása a wordpressbe

Videót vagy hangot is beágyazhat a WordPressbe. Ebben az oktatóanyagban bemutatjuk, hogyan lehet egyszerűen beágyazni videókat olyan szolgáltatásokból, mint a youtube, vimeo stb.

Videó beágyazása a wordpressbe

Ha nem csak képekkel és képgalériákkal, hanem videó-, hang- vagy egyéb fájlokkal is szeretné élénkíteni WordPress webhelyét, ezt kétféleképpen teheti meg .

Videó vagy hang beágyazása URL használatával

Az első módszer az úgynevezett videó beágyazás – egy videó beágyazása URL segítségével. Így nem kell videofájlt feltöltenie a webhelyére. Nyissa meg azt a cikket vagy oldalt, ahová el szeretné helyezni a videót. A következő eljárás nagyon egyszerű:

Nyissa meg a beágyazni kívánt videót egy új oldalra, és másolja ki az URL-címét.

videó beágyazás
Videó URL-je

Illessze be a címet egy nyitott cikkbe a WordPress webhelyén. A WordPress automatikusan beilleszti a videót az oldalra. Néhány másodperc múlva megjelenik.

videó beágyazás videó beágyazás
Beágyazott videó

Így illeszthet be videókat, fényképeket, profilokat, bejegyzéseket és megjegyzéseket. Ezzel a módszerrel több webhelyről és közösségi hálózatról tölthet fel fájlokat. Például:

 • Youtube
 • DailyMotionVimeo
 • Flickr
 • Szőlőtőke
 • Twitter
 • Facebook
 • Instagram
 • Reddit
 • Animoto
 • WordPress beépülő modulok könyvtára
 • WordPress.tv és még sok más.

Beágyazott videó szerkesztése

Ha módosítani szeretné a videó magasságát és szélességét, hozzáadhat egy rövid kódot az URL-hez:

beágyazott videószerkesztés

Videó beágyazása médiakönyvtáron keresztül

A második módszer egy videó vagy hangfájl beszúrása a „Fájl hozzáadása” gombra kattintva a WordPress vizuális szerkesztőjében. A WordPress támogatja az M4a, MP4, OGG, WebM, FLV, MP3 és WAV formátumokat.

Ez hasonló a kép beszúrásának módjához. (További információért lásd : Kép hozzáadása a WordPressben .) Ugyanaz az ablak nyílik meg, mint egy kép és képgaléria beszúrásakor. Választhat a médiakönyvtárban már feltöltött fájlok közül, vagy feltölthet újakat. Ehhez kattintson a „Fájlok feltöltése” gombra.

Hang- és videofájlok hozzáadása a WordPress webhelyhez

Kattintson a „Lejátszási lista létrehozása” gombra a médiakönyvtár ablakának bal oldalán. Megjelenik az audiofájlok listája. Ha videót szeretne beágyazni, kattintson a „Lejátszási lista létrehozása” gombra, és megjelenik a videofájlok listája.

Válassza ki a listából azokat a fájlokat, amelyeket be szeretne szúrni az oldalra. Ezután kattintson az „Új lejátszási lista létrehozása” és az „Új lejátszási lista létrehozása” elemre.

Lejátszási lista szerkesztése

Most a lejátszási lista szerkesztő ablakában vagy. Itt módosíthatja a sorrendjüket. Ezt úgy teheti meg, hogy megragadja a fájlt, és áthelyezi egy új helyre. A fájl nevét is módosíthatja. Kattintson a nevére, és írja be újra. Ha rákattint egy videóra, megjelenik egy videóleíró ablak a képernyő jobb oldalán.

A videólista szerkesztő ablakában egy videót törölhet a listáról az adott videó ikonjának sarkában lévő keresztre kattintva, vagy hozzáadhat egy másik videót a listához. Ezt a lehetőséget a videószerkesztő ablak bal oldalán találja.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here