Hogyan lehet képet feltölteni a WordPress-be

Útmutató a kép WordPress webhelyre való feltöltéséhez. Azt is megmutatjuk, hogyan adhat hozzá, szerkeszthet és törölhet bármilyen médiafájlt a WordPress médiakönyvtárában.

Ako nahrať obrázok vo WordPress

Helyezzen be egy új fájlt a médiakönyvtárba

A médiakönyvtárban lévő fájlok kezelése nem nehéz. Ha új fájlt szeretne hozzáadni a WordPress médiakönyvtárához, kattintson az „Új hozzáadása” gombra a médiakönyvtár tetején. A képernyő bal oldalán található „Új hozzáadása” lehetőségre is kattinthat, ahol az adminisztrációs menü funkciói találhatók.

Hogyan lehet képet feltölteni a WordPress-re

Ha új fájl feltöltése előtt kiválaszt egy médiakönyvtár-sorlistát, az „Új hozzáadása” gombra kattintva egy új ablak nyílik meg. Egyszerűen húzza át a fájlokat a számítógépéről az ablakba. Megnyomhatja a „Fájlok kiválasztása” gombot is, majd feltöltheti a kiválasztott fájlokat a könyvtárba .

A WordPress médiafájlt ad hozzá
Hogyan töltsünk fel képet egy multimédiás vonallistára

A hozzáadott fájlok listájában a „Szerkesztés” felirat jelenik meg a megfelelő sorban. Itt szerkeszthetők az olyan elemek, mint a felirat, az alternatív szöveg és a fájlleírás. Ezenkívül talál egy gombot a képszerkesztéshez, például a vágáshoz, elforgatáshoz és átméretezéshez.

Ha új fájl feltöltése előtt a médiakönyvtár rácsnézetét választja, az „Új hozzáadása” gombra kattintva megnyílik egy ablak az oldal tetején, ahová feltöltheti a fájlokat. A feltöltött fájlok megjelennek a médiakönyvtár elemeinek listájában.

Szerkessze a fájl tulajdonságait

A fájlrács nézetben kattintson egy adott fájlra. Megnyílik egy ablak a médiafájl tulajdonságainak szerkesztésére. Végezze el a szükséges módosításokat, és zárja be az ablakot. A változtatások automatikusan mentésre kerülnek.

Ha több képet szerkeszt, nem kell minden alkalommal visszatérnie a médiakönyvtár listájához . A következő vagy előző fájlra lépéshez kattintson a megfelelő nyílra az ablak jobb felső sarkában.

A fájl tulajdonságainak szerkesztéséhez a médianézet sornézetében kattintson a „Szerkesztés” gombra a megfelelő sorban. Látni fogja a fájlra vonatkozó információkat, például a nevét, URL-jét, fájltípusát és méretét vagy a kép méreteit. Most már szerkesztheti a képek címét, feliratát, leírását és alternatív szövegét.

  • Név – szerkessze a médiafájl nevét a képernyő tetején lévő ablakban.
  • Felirat – megjelenik a bejegyzésében vagy a kép alatti oldalon.
  • Alternatív szöveg – Ez a mező csak képek számára készült. Alternatív szöveg jelenik meg, ha a böngésző nem tudja betölteni a képet. Ezért használja a találó nevét vagy leírását. A megfelelően megválasztott alternatív szöveg a SEO-ban is segít webhelye optimalizálásában. A keresőmotorok nem tudják megtekinteni a képeket. Alternatív szöveget használnak, hogy megtudják, mi van a képen.
  • Leírás – a leírás a fájlmellékleteket tartalmazó oldalon jelenik meg.

Hangfájlok esetén ezeken a mezőken kívül még kettőt fog látni:

  • Művész – Itt adhatja meg a művész nevét.
  • Album – Meghatározza, hogy az audiofájl melyik albumban legyen.

A változtatások elvégzése után feltétlenül kattintson a „Frissítés” gombra.

Fájl törlése a médiakönyvtárból

A fájl törlésének pontos eljárása a használt nézettől függ. A rácsnézetben kattintson a törölni kívánt fájlra . A megnyíló ablak jobb alsó sarkában kattintson a „Végleges törlés” gombra.

A WordPress töröl egy médiafájlt
Médiafájl törlése

Ha médiakönyvtár-listanézetet használ , a folyamat egy kicsit más. Mutasson az egérrel a törölni kívánt fájlnév fölé. A megjelenő lehetőségek közül válassza a „Végleges törlés” lehetőséget. Megnyílik egy ablak, amelyben megerősítheti a választását. Ehhez kattintson az OK gombra.

Rendezze a képeket mappákba

A következő két bővítmény lehetővé teszi a képek feltöltését és mappákba rendezését:

Sok létezik az ingyenes verzióban is, de lehetőségeik korlátozottak.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here