Mi az a médiakönyvtár a WordPressben

Elmagyarázzuk, mi az a médiakönyvtár a WordPressben (más néven multimédiás). Megmutatjuk, hogyan kell használni. Akár vonal, akár rács nézetben.

Mi az a médiakönyvtár a WordPressben

Mi az a médiakönyvtár a WordPressben

A médiakönyvtár (más néven multimédia) tartalmazza az összes fájlt, amelyet feltöltött a WordPress webhelyére. Tartalmazhat képeket, de videókat, szöveges fájlokat, PDF-eket, hangfájlokat és sok más fájltípust is.

A multimédiás könyvtár megnyitásához kattintson a „Multimédia” elemre az adminisztrációs menüben .

WordPress médiakönyvtár
Médiakönyvtár

A médiakönyvtár legfrissebb elemei felül találhatók. Görgessen végig az oldalon a régebbi médiafájlok eléréséhez. Szűrheti a megjelenített fájlokat. A megfelelő lehetőségeket a könyvtár tetején találja. Az összes fájlt kétféleképpen szűrheti:

Fájlok szűrése a médiakönyvtárban
Fájlszűrés
  • Dátum szerint – kiválaszthatja, hogy a fájlokat aszerint szeretné megtekinteni, hogy mikor töltötte fel őket a médiakönyvtárba.
  • A multimédiás fájlok különböző típusai szerint : képek, hang és videó. Itt is kereshet felügyelet nélküli képeket.

A „Médiaelemek keresése” mező segítségével is kereshet egy adott elemet a fájllistában.

A médiakönyvtárban lehetősége van kiválasztani, hogy az elemei hogyan jelenjenek meg. A választógombokat a médiakönyvtár tetején találja. Itt választhatja ki, hogy a fájlokat sorlistaként vagy rácsnézetben kívánja megjeleníteni.

Médiakönyvtár fájllista

A sorlistában megtalálja a beillesztett médiafájl bélyegképét, a nevét, valamint a kiterjesztésű fájl nevét. Azt is megmutatja, hogy ki töltötte fel a fájlt az oldalra, és hogy használták-e bármely oldalon vagy cikkben, a megjegyzések számát és azt, hogy mikor töltötték fel a fájlt az oldalra.

WordPress médiakönyvtár sorlista
Médiakönyvtár sorlista

Ha egy médiafájl neve fölé viszi az egérmutatót, számos funkciót láthat:

Szerkesztés – Kattintson erre a lehetőségre az elemek, például a cím, az alternatív szöveg és a fájlleírás szerkesztéséhez. Itt kivághatja, kicsinyítheti/nagyíthatja vagy elforgathatja a képet.
Végleges törlés – ez a beállítás törli a fájlt a médiakönyvtárból.
Nézet – Kattintson az oldal megtekintéséhez, ahol a képet használják.

A médiakönyvtárban lévő fájlok rácsos megjelenítése

A fájlrács nézetben vagy a fájl miniatűrje vagy az azt képviselő ikon látható. Ha rákattint a fájl előnézetére, megnyílik egy új ablak – Melléklet részletei.

WordPress melléklet részletei
Melléklet részletei

Itt szerkesztheti a címet, a feliratot, az alternatív szöveget és a fájl leírását. Ha ez egy kép, akkor a kinagyított változat is megjelenik. Audio- és videofájlok esetén a megfelelő médialejátszó jelenik meg.

A „Kép szerkesztése” gombra kattintás után egyszerű beállításokat végezhet, mint például a kép levágása, kicsinyítése/nagyítása vagy elforgatása.

Az ablak jobb alsó sarkában további három lehetőség is található. Ezek megegyeznek a médiakönyvtár fájlok sorlistájával. Itt megtekintheti azt az oldalt, ahol a fájl található, szerkesztheti a fájl adatait vagy törölheti azt.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here