23 kényszerítő ok a WordPress használatára

Még mindig emlékszem, hogy megvettem az első tárhely domainemet, és telepítettem rá a WordPress-t.

– Ez minden? – mondtam magamban.

Nem hittem el, hogy a weboldalam működik, és egyszerűen csak úgy néz ki, mint egy webhely.

Körülbelül 30 percbe telt elkészíteni az első weboldalam. A tervezés nem volt a legjobb. De akkor is csodálkoztam, hogy amikor beírtam az oldal nevét a böngészőbe, tényleg volt egy oldal. Az én oldalam.

A WordPress (számomra is) szerelem volt első látásra . Néhány hét után felköhögtem az oldalt. De amikor egy másik weboldalt készítettem, világos volt, hogy melyik tartalomkezelő rendszert használjam.

Több személyes oldal és 6 hónapos munka után a WordPress oldalakat létrehozó cégnél csak egyet mondhatok: a WordPress csodálatos .

…de miért?

# 1: A WordPress (majdnem) mindent kezel

Vannak, akik úgy gondolják, hogy a WordPress csak egy tartalomkezelő rendszer a bloggerek számára. Mások attól tartanak, hogy weboldaluk annyira népszerű lesz, hogy a WordPress már nem lesz elég hozzá.

De a TechCrunch , a BBCAmerica és a The Walking Dead alkotóinak nyilvánvalóan nincsenek ilyen aggályai. Mindezek a webhelyek büszkén használják a WordPress-t.

walking-dead-wordpress

# 2: A Google tiszteli a WordPress-t

Biztosan hallottad már, hogy a WordPress SEO-barát. Ez nem egészen igaz. A WordPress telepítése után még mindig lesz mit tennie annak érdekében, hogy webhelye valóban jól legyen optimalizálva a SEO-hoz.

Tipp: A SearchEngineWatch.com oldalon 12 lépést talál a WordPress beállításához a jobb keresőoptimalizálás érdekében .

Egy WordPress webhely létrehozásával még nem leszel a Google legjobb barátja. A WordPress kód azonban kiváló minőségű, és bátran kijelenthetjük, hogy a Google legalább annyira tiszteli a WordPress oldalakat, mint a hagyományos oldalakat.

# 3: Remek témák hihetetlen választéka

premiove-temy

Önön múlik, hogy prémium témába fektet-e be. Mindenesetre számos fényűzőnek tűnő téma közül válogathat majd.

Én személy szerint nagy támogatója vagyok a prémium témáknak, de nincs kétségem afelől, hogy vannak tökéletes témák ingyenesen is. A fizetett és nem fizetett témák közötti különbségekről itt olvashat bővebben .

# 4: Ha el tudsz képzelni egy funkciót, akkor valaki már beprogramozta a WordPresshez

A WordPress-en több mint 42 000 ingyenes és több ezer fizetős bővítmény található. Ha el tudsz képzelni valamit, akkor van egy WordPress bővítmény.

Banner a Facebook oldaladdal? Igen . Remek vélemények az ügyfelektől kódolás nélkül? Természetesen . Cica jutalmul a megjegyzésért? Ne kételkedj benne .

maciatko-za-odmenu

Tipp: A WordPress bővítményekről bővebben a WordPress beépülő modulok 21. cikkében írtam, amit tudnia kell .

# 5: A WordPress gyors lehet

Szándékosan a „lehet” szavakat használtam a „van” helyett. A WordPress jó sebességpotenciállal rendelkezik. Nem sokat foglalkoztam a webhelyemmel, és gyorsabb, mint a tesztelt webhelyek 90%-a.

rychlost-wordpress

3 alapvető lépés a WordPress webhely felgyorsításához

  1. Használjon minőségi tárhelyet . Az egyik legjobb ár-minőség arányt a WebSupport webhelyen találhatja meg, amely egyben ennek a webhelynek is otthont ad. A legnagyobb ínyencek külön fizetnek a WP Engineért .
  2. Válasszon egy jól kódolt témát. Ha nem értesz a programozáshoz (mint én), akkor esélyed sincs megmondani, melyik téma van jól kódolva és melyik nem. Ebben az esetben vagy kérjen tanácsot a WordPress szakértőitől , vagy használjon egy jó hírű cég témáját.
  3. Ne telepítsen felesleges témákat vagy bővítményeket. Ez a józan ész. Ne lassítsa le az internetet azzal, amire nincs szüksége.

# 6: Rövid időn belül megtanulja jól használni a WordPress-t

Mint mindig, ha belekezd valamibe, szüksége lesz egy kis időre, hogy tájékozódjon. Ez vonatkozik a WordPress-szel való munkára is. Annak ellenére, hogy tele van remek funkciókkal, a kezdő is jártas benne.

A WordPress telepítése után azt javaslom, hogy kövesse az alábbi 11 lépést . Ha még csak most kezdi használni a WordPress-t, nem kell semmit beállítania, kivéve ezeket a lépéseket.

# 7: Nem biztos benne? Mindig találhat valakit, aki segít

Ez a nagyszerű emberek hatalmas közösségének köszönhető, amely a WordPress körül alakult ki. Ha problémád van, általában elég, ha írsz a fórumokba vagy a Facebook valamelyik meetup csoportjába, és valaki tanácsot ad. Ingyenes.

Ha bonyolultabb a problémád, viszonylag könnyen találsz valakit, aki megfizethető áron megcsinálja. A WordPress-szel foglalkozó szabadúszók áldottnak találják, és az árlistáik általában ésszerűen vannak beállítva.

# 8: A WordPress biztonságos

Maga a WordPress is jól védett, különösen, ha valamilyen biztonsági bővítménnyel (például Wordfence vagy Sucuri ) támogatja.

wordfence

De ismét az emberi tényező jön szóba. 3 alapvető tipp a webhely védelméhez:

  1. Mindig frissíts mindent. Az elavult témák és beépülő modulok gyakran lehetőséget adnak a hackerek számára, hogy átvegyék az irányítást egy webhely felett.
  2. Ne használja az admin nevet felhasználónévként .
  3. Használjon bonyolult jelszavakat. Minél bonyolultabb, annál jobb.

# 9: A WordPress olcsó. A szó jó értelmében

Maga a WordPress ingyenes, ami nagyszerű. Ráadásul más módon is pénzt takarít meg.

Mint említettem, a WordPress beépülő modulok általában ingyenesek. Még ha néhányba kerül is valami, az ára több tíz euróban mozog. Ami nevetséges összeg ahhoz képest, hogy mennyit kellene fizetni egy IT cégnek valami hasonlóért.

# 10: Még csak meg sem kell érintenie a kódot

wordpress-kod

A blogom több mint 3 hónapos, és csak egyszer változtattam a kódon. Most másoltam le valamit, amit az interneten találtam. És egyáltalán nem volt rá szükség.

Ha sikerül egy jó témát választanod, nagy valószínűséggel nem kell módosítanod a kódjában. Minden fontosat (például a betűtípus, logó vagy favicon megváltoztatását) közvetlenül a WordPress környezetből kezelhet.

# 11: Teljes mértékben uralod a megjegyzéseidet

Egy spamellenes beépülő modul, például az Akismet használatával megszabadulhat a legrosszabbtól. De nem kerülheti el a kézi spamet vagy a sértéseket.

A WordPress azonban lehetővé teszi, hogy a megjegyzésekben csak azt jelenítse meg, amit jóváhagy. Így Ön dönti el, hogy mely megjegyzések jelenjenek meg a webhelyén, és melyek nem.

# 12: Írás interferencia nélkül

pisanie-bez-rusenia

Ha olyan vagy, mint én, még az apró dolgok is megzavarhatnak írás közben. Bármilyen hang, zűrzavar az asztalon, vagy túl sok funkció a kezelőfelületen, amelyen éppen gépel.

Közvetlenül a WordPress adminisztrátorától készítek cikkeket a blogomhoz. De ennek is megvannak a maga hátrányai. Például írás közben még mindig látok minden lehetőséget egy weboldal kezelésében. De miután bekapcsolom a megszakítási módot, teljes mértékben a billentyűzeten begépelt szavakra tudok koncentrálni.

# 13: Letisztult design

Néha játszok egy-egy furcsa játékot. Amikor egy olyan webhelyen találom magam, amely a WordPressre emlékeztet, azonnal belenézek a kódba, hogy megnézzem, helyes-e a sejtésem. Az esetek 80%-ában igazam van.

Ha van valami, ami a WordPressre jellemző, az egy letisztult és letisztult dizájn. Természetesen vannak különböző témák, de a WordPress szabványa a letisztult, néha minimalista dizájn.

# 14: A WordPress folyamatosan fejlődik

wordpress-je-aktualizovany

Matt Mullenweg 2003-ban regisztrálta a WordPress.org webhelyet. Ma, 13 évvel később, a WordPressen még mindig dolgoznak.

Rendszeresen jelennek meg új frissítések a biztonság javítása, a sebesség növelése, a hibák kijavítása vagy új funkciók hozzáadásához. És úgy tűnik, ez a tendencia nem állt meg.

# 15: Automatikus mentés

wordpress-automaticke-ukladanie

A WordPressben írt cikkek automatikusan mentésre kerülnek, valahányszor ír valamit. Ez nagy segítség mindenkinek, aki valaha is elveszítette meg nem mentett állását (és valószínűleg mindannyiunknak).

Csak az internetkapcsolatot kell néznie.

# 16: A WordPress kezeli a fényképeket, hangokat és videókat

A WordPress Media Library segítségével tárolhatja és megoszthatja fényképeit, videóit és hangfájljait.

A WordPressnek nincs problémája a Youtube-on található videókkal, PDF-fájlokkal vagy a hanglejátszással (például podcastokkal).

# 17: Ütemezett közzététel

planovane-publikovanie

Ez a WordPress funkció is a jobbak közé tartozik. Ha éjfélkor írta cikkét, és azt gyanítja, hogy ez nem az ideális időpont a közzétételre, akkor valószínűleg igaza van. Ebben az esetben lemarad az ütemezett közzétételi funkcióról.

Csak módosítsa a dátumot és az időt „azonnal” a „Közzététel” ablakban, és a cikk megjelenik. Nem kell online lenni.

# 18: Több felhasználó opció

A WordPress rendszergazdák hierarchiáját használja. Ez azt jelenti, hogy nem mindenki rendelkezik azonos jogokkal, aki be tud jelentkezni a weboldal adminisztrációjába.

A WordPress segítségével lehetővé teheti szerkesztőjének, hogy cikkeket adjon hozzá az internethez anélkül, hogy attól kellene tartania, hogy valami elrontja a webhelyet.

# 19: A WordPress megy a korral – természetesen reszponzív

testreszabás
Az ingyenes Customizr téma a képernyő méretétől függetlenül jól néz ki.

2016-ban valószínűleg nem igazán kellene azt írni, hogy mobilon minden weboldalnak olyan jól kell kinéznie, mint PC-n. Sajnos ezt még mindig sok webhelytulajdonos nem érti.

A WordPress teljes mértékben támogatja a reszponzív webhelyeket, és szinte lehetetlen olyan WordPress-témát találni, amely nem „mobilbarát”. És így kell lennie.

# 20: Könnyen áthelyezhet egy WordPress webhelyet egy másik tárhelyszolgáltatóhoz

Lehet, hogy rossz tárhelyszolgáltatót választott a webhely létrehozásakor. És lehet, hogy jól választott, de olyan szolgáltatóra szeretne váltani, amelyik még jobb.

Sok tárhelyszolgáltató saját rendszert használ, amelyben Ön létrehozhatja saját webhelyét. De ha megteszi, a cég túszává válik. Ha webhelye az ő platformjukra épül, akkor azt kell tennie, amit mondanak. Ez pedig gyakran azt jelenti, hogy többet kell fizetni.

Egy WordPress weboldalnál nem jelent gondot szolgáltatót váltani. A WebSupport megkönnyíti a dolgát az automatizált Migrator eszközzel, a Webglobe pedig még a webhelyét is áthelyezi Önhöz .

# 21: Szeretnél egy e-shopot? Nincs mit

woocommerce-wordpress-plugin

A WooCommerce WordPress beépülő modulja, amely az összes e-shop 30%-át biztosítja, kiírja a versenyt .

A WooCommerce a legnépszerűbb e-shop megoldás, elsősorban gazdag funkcióinak és egyszerű kezelhetőségének köszönhetően. A jó hír az, hogy le van fordítva szlovákra.

# 22: Más tartalomkezelő rendszerek nem jönnek be

Egyszer segítettem egy barátomnak egy olyan webhelyen, amely a Joomla-n (a WordPress legnagyobb versenytársán) futott. Röviden: horror volt.

Minden olyan kaotikusnak tűnt. Még a legalapvetőbb beállítások is bonyolultnak tűntek. Hiba történt a cikk diavetítésének beállításakor. Más rendszerekkel ellentétben a WordPress intuitív.

# 23: A WordPress találkozók nagy sikert arattak

Egy középiskolás barátom küldött nekem egy linket egy Facebook-eseményre: WordPress meetup Košice . izgatott voltam.

A rendezvényen végül nem jöttem el, de írtam Petě Furmaníknak , aki ezekről a kassai meetupokról gondoskodik, és meghívott, hogy jöjjek el a következőre.

Amikor a találkozóhelyre mentem, ideges voltam, mert nem tudtam, mire számítsak. Emellett eljött a szlovák WordPress közösség és a WP.sk portál alapítója, Peter Nemčok .

A találkozó messze felülmúlta a várakozásomat. Végre találkoztam olyan emberekkel, akik tudtak beszélni a WordPressről, a blogolásról és az internetes üzletről. Nyugodt volt a légkör, mindenki igyekezett egyeztetni egymással.

Következtetés

Nem értem, miért ne akarná valaki a WordPress-t használni. A WordPress lehetővé tette azok számára, akik egyébként nem engedhették meg maguknak saját webhelyüket. Vagy egyszerűen nem tudták megtenni.

A WordPress webhelyek jól néznek ki, gyorsak is lehetnek, és a Google szereti őket.

A WordPress egyedülálló előnye a nagyszerű bővítmények nagy száma. Még nem találtam semmit, amit szeretnék az oldalamon, és nem lenne hozzá WordPress bővítmény.

A WordPress körül is csodálatos közösség alakult ki, és ez az egyik oka annak, hogy úgy gondolom, hogy maradok a WordPress mellett, amíg itt van.

(A cikkben található egy affiliate link a WP Engine tárhelyszolgáltatására. Ha ezen a linken keresztül rendelsz valamit, kapunk egy kis jutalékot, és támogathatod a szlovák WordPress közösséget.)

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here