Miért kell megváltoztatni az alapértelmezett felhasználónevet?

Lehet, hogy soha nem gondolt rá, de a felhasználónév megváltoztatása az egyik módja annak, hogy megvédje webhelyét a hackerektől. Alapértelmezés szerint a WordPress úgy van beállítva, hogy „rendszergazdaként” jelentkezzen be. Azt javaslom azonban, hogy változtassa meg ezt a nevet. Ha megtartja az admin nevet, a hackereknek csak ki kell találniuk a jelszavát. És ez nem olyan kezelhetetlen akadály számukra, mint amilyennek látszik. Addig próbálkoznak különböző jelszavakkal, amíg végül jól kitalálják, a tiéd. Ha megváltoztatja a felhasználónevét, egy kicsit nehezebb lesz eljutnia webhelyére.

Ebben a bejegyzésben lépésről lépésre megmutatom, hogyan kell megváltoztatni ezt a nevet. Ez a változtatás leggyakrabban az adatbázisban történik. Amit először tudnod kell, az az adatbázisod neve. Mielőtt megváltoztatná az adatbázist, tudnia kell, hogy az adatbázis mely részén kell módosítania. Ezt megtudhatja, ha megnézi az alapvető WordPress-fájlokat és a wp-config.php-t. A cPanel „Fájlok” részében válassza a „Fájlkezelő” gombot. Ezután a „Fájlkezelő könyvtárválasztása” részben válassza ki a „Web Root” vagy a „Dokumentum gyökér” lehetőséget a legördülő listából. Ezután válassza ki a wp-config.php fájlt, kattintson a „Szerkesztés” gombra az oldal tetején, és keresse az alábbihoz hasonló kódot.

a
Az adatbázis neve a harmadik sorban van megadva, ahol a „sajat_db” felirat szerepel. Most már tudja az adatbázis nevét, és módosíthatja a táblázatban.A Panelben kattintson a „phpMyAdmin” elemre a kezdőlap „adatbázis” alatt. A bal oldalon válassza ki az adatbázist a listából, és keresse meg a „wp-useres” táblát. b
Kattintson a wp_users táblázatra, és keresse meg felhasználónevét a listában.c
Ha több felhasználója van, a lista hosszabb lehet. A táblázat beállításainál kattintson a „szerkesztés” gombra. Adja meg új felhasználónevét mindenhol és pontosan a képen látható módon.

d

Módosítsa a felhasználónevet is a „megjelenítési_név” részben. Ha mindent megváltoztatott, amit akart, feltétlenül mentse el ezeket a módosításokat.

e
Miután elmentette az összes szükséges módosítást, teljes mértékben kihasználhatja az új felhasználónév előnyeit. Ha azonban több felhasználóneve van, akkor még néhány lépést kell végrehajtania. Térjen vissza a lista adatbázishoz, keresse meg a „wp-sitemeta” nevű táblát, kattintson a táblázat opcióira, és keresse meg a „meta_key”-t az oszlopban és a „site_admins”-t a sorban.

f
Kattintson a sor bal oldalán található „szerkesztés” gombra, és módosítsa a felhasználói értékeket a „meta_value” mezőben.

g
Nincs más dolgod, mint megváltoztatni a „felhasználónevet” és a karakterszám értékét. A fenti példa szerint módosítani kell az adminisztrátort, és lecseréli az 5-ös számot a sajátjára, attól függően, hogy a neve hány betűt tartalmaz.
Például, ha a felhasználónevét „klbkovlny28”-ra szeretné módosítani, a kód így fog kinézni: 1: {i: 0; s: 11: „klbkovlny28”;}. Csak annyit kell tennie, hogy megerősíti a változtatásokat a GO gombra kattintva.

Sikeresen befejezte az adatbázis módosítását. Ezzel a változtatással Ön problémát okozott a hackernek. Az adatbázis változásai mellett van egy másik, nagyon egyszerű mód is a felhasználónév megváltoztatására. Egyszerűen hozzon létre egy új felhasználót, és rendeljen hozzá egy adminisztrációs funkciót. Eltávolítja az eredeti adminisztrátort. Egyes modulokhoz azonban további engedélybeállítások szükségesek, amelyeket nem lehet azonnal beállítani egy új fiók létrehozásakor. Ezért azt javasoljuk, hogy inkább az adatbázisban végezze el a módosítást.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here