10 dolog, amit nem szabad alábecsülni a webhely témájának megváltoztatásakor

A WordPress számos előnye közül az egyik, hogy könnyedén megváltoztathatja webhelye kialakítását. Egy ilyen változtatást egyetlen témáról a másikra való váltással hajthat végre. Egy egyszerű kapcsoló azonban csak az A rész. A dizájn módosítása új téma beállításával kicsit bonyolultabb az adatok tekintetében. A nem kevésbé fontos B részt gyakran elfelejtik.
A következőkben „ellenőrző listának” nevezzük a B részt. Ennek köszönhetően elkerülheti a felesleges problémákat.

1.) Vezessen nyilvántartást az aktuális témában végrehajtott változtatásokról

notes pre zmeny témy

Időről időre találkozunk olyan problémákkal, amelyeket meg kell oldani. Nincs ebben semmi szokatlan. Manapság elterjedt, hogy az interneten szörfölve keresnek megoldást a webhelyével kapcsolatos problémákra. Számos megbeszélés, cikk és blog található, amelyek megmondják, mit kell tenni probléma esetén. Gyakran elegendő egy .php fájl hozzáadása vagy módosítása egy weboldal témájában. De egy probléma megoldásával jönnek a többiek. A problémák pozitívuma, hogy megvannak a megoldásai. A .php fájl hozzáadása egyszerű, és csak egyszer kell megtennie. És ez az, ami miatt (valószínűleg) elfelejtjük ezt a változást. Ezért azt tanácsolom, hogy rögzítse ezeket a változásokat. Miért? Mert megtörténhet, hogy a téma változtatásával az is megváltozik, amin egyáltalán nem lett volna szabad változtatni. Ebben az esetben órákba telhet, amíg megtalálja a hiba helyét. A „változtatási lista” vezetése mellett ne felejtse el minden változtatás után ellenőrizni az oldal betöltési sebességét. Például at eszközök.pingdom.

2.) Győződjön meg arról, hogy az új témája készen áll a widgetre

A Slajder widgetek a webhelyek egyik leggyakrabban testreszabott elemei. Számos változtatás történik rajtuk, a szöveg, a képek testreszabásától a hivatkozások testreszabásáig. Ha az új témája nem engedélyezi a widgeteket, elveszítheti a widget widgeteken végzett módosításait. Ebben az esetben minden, amit a régi téma sidebar.php fájljában módosít, felülíródik. Ezért feltétlenül ellenőrizze, hogy ezeket a kódokat hozzáadta-e az új téma oldalsávjához. Ez nagyon fontos.

3.) Aranyat érő információ a Google Analyticsből

A legtöbben valószínűleg nem tudnak elképzelni egy WordPress-webhelyet Google Analytics vagy más hasonló eszköz nélkül. Ha azonban a Google Analytics szolgáltatást használja, ügyeljen arra, hogy a követőkódokat az új témakörbe másolja a téma megváltoztatásakor. Annyira egyszerű dolog, de hányan felejtitek el. Vagy adja hozzá a Google Analytics kódot a modulon keresztül.

4.) Rendszeres betétek

Szokjon hozzá a rendszeres biztonsági mentéshez. Soha többé nem kell attól tartanod, hogy elveszíted a fontos tartalmat. Elővigyázatosságból készítsen biztonsági másolatot a fájlokról, modulokról és adatbázisokról. Nem azt mondom, hogy valaminek történnie kell, és elromlik, de minek próbálkozni? A fizetős Backup Buddy modul jól működik a biztonsági mentések készítésekor, amely minden szükséges biztonsági másolatot elkészít Önnek. Nem kell ezeket manuálisan megtennie.

5.) Karbantartási mód

2000px-International_tidyman

Valószínűleg nem szeretné, hogy a webhely látogatói lássák az állapotot a témaváltások közepette. Ezért ezeket a változtatásokat ne hajtsa végre „élőben”. Kapcsolja be a karbantartási módot 15-20 percre. Ennek elégnek kell lennie ahhoz, hogy minden úgy működjön, ahogy kell. Miután aktiválta a módot, elkezdheti a módosításokat. Ehhez használhatja az ingyenes Comming Soon modult.

6.) Teszteljen minden funkciót és modult

Amint aktivált egy új témát, győződjön meg arról, hogy minden funkció és modul megfelelően működik. Az 1. pontban található lista ezen a ponton hasznos lehet az Ön számára. Győződjön meg arról, hogy minden valóban úgy működik, ahogyan kell.

7.) A hibák valószínűsége

Ha már van aktív új témája, kikapcsolhatja a karbantartási módot. Ha van blogod, írj erről a változásról. Arra is figyelmeztetheti olvasóit, hogy a változtatások során hibák léphetnek fel. Bátorítsd például a látogatókat, hogy teszteljék blogodat, hogy gyorsabban kijavíthasd a hibákat. Ha olyan problémát talál, amely valószínűleg a témában van, lépjen kapcsolatba a témakör fejlesztőivel. Ha fizettél a témáért, ingyen javítsák ki a hibát.

8.) Tesztoldal betöltési ideje

hourglass-1046841_960_720

Hasonlítsa össze a régi téma oldalbetöltési idejét az új témakör oldalbetöltésével. Alapértelmezés szerint az tools.pingdom ezt elvégzi Ön helyett.

9.) Figyelje a visszafordulási arányt

Témaváltáskor nézze meg, hogyan néz ki a visszafordulási arány vagy a visszafordulási arány. Ha magasabb, mint korábban, akkor dolgoznia kell a változtatásokon. Adjon hozzá modulokat vagy jobb cselekvésre ösztönzést az új olvasók számára.

10.) Hallgassa meg látogatóit

Az utolsó tanács: hallgass és kommunikálj a rajongóiddal. Kérd ki a véleményüket, és alaposan fontold meg, mit mondanak a fejedben.

Ha Ön haladó WordPress-felhasználó, talán még egy jó tanács a végére. Azt javaslom, hogy egyéni CSS-en vagy gyermektémán keresztül végezzen módosításokat.

Mint látható, a témaváltás nem probléma. A probléma váltás után jelentkezhet. Át kell gondolnunk, mit hozhat egy ilyen változás, és fel kell készülnünk rá. Remélem, hogy ez az én ellenőrző listám segítségedre lesz, és például ennek köszönhetően megelőzhetsz minden lehetséges problémát, amivel a változás során szembesülök majd számodra.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here