Fiók- és adatvédelmi beállítások a WooCommerce-ben

A WooCommerce fiók- és adatvédelmi beállításai az ügyfelek fiókjainak beállításáról szólnak. Van néhány alapbeállításod. Fokozatosan megyünk végig rajtuk.

Nastavenie účtov a súkromia vo WooCommerce

Fiók és adatvédelmi beállítások – Rendelés regisztráció nélkül

Itt két lehetőség közül választhat:

  • Lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy regisztráció nélkül küldjenek megrendelést – a rendelések nem lesznek társítva a fiókjukhoz.
  • Lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy bejelentkezzenek egy meglévő pénztárfiókba – ha az ügyfél korábban nem jelentkezik be a fiókjába, akkor a pénztárnál felszólítást kap erre.
WooCommerce fiókbeállítások és adatvédelem
Fiók és adatvédelmi beállítások

Fiók létrehozása

Ebben a szakaszban kiválaszthatja, hogy az ügyfelek hol hozzanak létre fiókot. Ez vagy a vásárláskor történő fizetéskor, vagy a Saját fiók oldalon lesz (ez egyike annak a négy oldalnak, amelyet a WooCommerce hozott létre a webhelyén a telepítés során).

Az oldal ezen részének második két sora az ügyfél felhasználónevének és jelszavának generálására szolgál:

Új fiók létrehozásakor automatikusan generáljon felhasználónevet az ügyfél e-mail címéből – ha ezt a lehetőséget választva üresen hagyja a mezőt, az ügyfél maga választhatja ki a felhasználónevet. Ha bejelöli, a rendszer az emailje alapján generálja.

Automatikus jelszó generálása új fiók létrehozásakor – az ebben a sorban lévő mezőnek hasonló funkciója van. Jelölje be a rendszerjelszó generálásához. Ha szabadon hagyod, a vásárló választhat.

Fióktörlési kérelmek

Személyes adatok törlése a rendelésekből – ha egy vásárló személyes adatainak törlését kéri, jelölje be ezt a négyzetet, ha személyes adatait minden rendeléséből törölni szeretné. Ha üresen hagyja, a megrendelés adatai változatlanok maradnak.

Letöltési hozzáférés eltávolítása – Ez a lehetőség azokra a letölthető termékekre vonatkozik, amelyeket a személyes adatok törlését kérő ügyfél vásárolt. Ha bejelöli, a letöltési fájlokhoz való hozzáférés visszavonásra kerül, és a letöltési naplók törlődnek a fióktörlési kérelem feldolgozásakor. Az ügyfél a továbbiakban nem férhet hozzá az általa megvásárolt letölthető termékekhez.

Adatvédelmi irányelvek

Ebben a szakaszban beállíthatja az adatvédelmi szabályzat megjelenítését webhelyén.

WooCommerce nastavenia zásad ochrany osobných údajov
Adatvédelmi szabályzat beállításai

Adatvédelmi szabályzat oldal – Válassza ki a listából azt az oldalt, amelyről az adatvédelmi szabályzata megjelenik.

Adatvédelmi szabályzat regisztrációkor – Írjon rövid tájékoztatást az ügyfeleknek arról, hogyan fogják felhasználni személyes adataikat. További információért kérjük, kattintson az adatvédelmi szabályzat oldalára.

A Checkout adatvédelmi szabályzata – A beírt szöveg megjelenik a pénztárnál. Szükséges továbbá egy link beszúrása az adatvédelmi szabályzat oldalára, hogy az ügyfél elolvashassa.

Személyes adatok megőrzése

A fiók és az adatvédelmi beállítások oldalának utolsó részében kiválaszthatja, hogy mennyi ideig őrizze meg személyes adatait, ha már nincs szükség a feldolgozáshoz . Ne töltse ki ezt a lehetőséget, ha korlátlan ideig szeretné megőrizni az adatokat. Beállíthatja a megőrzési időszakot a függőben lévő rendelésekhez, inaktív fiókokhoz, törölt rendelésekhez stb.

A WooCommerce adatvédelmi beállításai
Adatvédelmi beállítások

További információkért tekintse meg a hivatalos dokumentációt: docs.woocommerce.com

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here