Hogyan keressünk egy WordPress sablont (oktatóanyag)

Ebben a cikkben a blogom példáján mutatom be, hogyan kereshet WordPress-sablont. A WordPress sablon kiválasztásáról szóló cikkben tisztáztam, hogy milyen követelmények vannak a sablonnal szemben, és most átveszem magát a keresést.

Hogyan kereshetek egy WordPress-sablonban

Keress a wordpress.org oldalon

Először úgy döntöttem, hogy megnézem a wordpress.org alapvető sablontárát . Számos minőségi ingyenes téma létezik. Ha itt találok megfelelő sablont, akkor nincs értelme máshol fizetett témát megvennem. Így találhat WordPress-sablont a wordpress.org webhelyen:

1. Beállítom a megfelelő szűrést

Ahogy az alábbi képen is látható, több lehetőségünk is van a téma szűrésére. Hatékonyan kell használnom ezeket a lehetőségeket, és megfelelően ki kell szűrnem a jelölt jelöltek egy részét , mert nincs időm az összes létező 4163-as sablon böngészésére.

Először is megpróbálom a népszerűség szerinti szűrést nézni, mert ebből arra következtetek, hogy a legszebb (és egyben a legjobb témák) lehet a legnépszerűbb az emberek körében. Itt a sablonlista képei szerint megkeresem azokat, amik vonzzák és fokozatosan nyitom őket.

Témák a wordpress.org oldalról
Témák a wordpress.org oldalról

2. Megnézem a bemutató sablont

A sablon részletében (lásd az alábbi képet) rákattintok az „Előnézet” gombra, és megtekintem a bemutató sablont. Itt óvatosnak kell lenni , mert látni fogod, hogy ezekben a sablondemókban kevés a mintatartalom, így szinte üresek, és nem úgy néznek ki, mint a mintaképen.

Ezért mindig megnézem, hogy találok-e jobb demót , ha megnézem a téma kezdőlapját (a kék „Téma kezdőlapja” hivatkozásra kattintva), vagy ha a sablon leírásában keresek egy bemutató hivatkozást (pl. ennek a mintasablonnak a leírás végén szerepelt).

Sablon részlet
Sablon részlet

3. Megnézem a sablon értékelését

Megnézem, hogy a sablon jó minősítést kapott-e. Alternatív megoldásként rákattintok és megnézem az értékelés részleteit. Én biztosan nem választanék olyan sablont, ahol sokan azt írják, hogy nekik nem megy rendesen.

sablon értékelése
Sablon értékelése

4. Látni fogom az utolsó frissítés dátumát

Mondanom sem kell, hogy nem fogok olyan dinoszaurusz témát választani, amelyet évek óta nem frissítettek. Mert szükségem van rá, hogy megfelelően működjön a WordPress jelenlegi verziójával és a böngészők jelenlegi verzióival.

A sablon frissítésének dátuma
Az utolsó frissítés dátuma

5. Tekintse meg az aktuális telepítések számát és a támogatási fórumot

Az aktív telepítések száma jelzi számomra, hogy a sablon jól sikerült-e. WordPress-en értékelem , hogy az aktív telepítések számát is mutatja , mert a letöltések száma alapján nehéz lenne kitalálni, hogy minőségi sablonról van-e szó. Innen tudom, hogy ha rossz minőségű vagy elavult lenne a téma, akkor az emberek eltávolítanák és nem lenne olyan sok az aktív telepítés.

Megnézem a támogatási fórumot is , ahol megjegyzem a témával kapcsolatos problémák számát, de főleg azt, hogy a sablon szerzői válaszolnak-e, és milyen gyakran, illetve, hogy megoldottként fokozatosan lezárják-e az egyes szálakat.

WordPress támogatási fórum
WordPress támogatási fórum

Alternatív megoldásként megnyitom a téma szerzőjét, és megnézem, van-e több sablonja vagy bővítménye. Ez jelezheti a programozási idők szintjét.

6. Tegye fel a témát a kedvenceim közé

A WordPress témákat menthet a kedvencek közé

Fokozatosan, ahogy nézegetem az egyes sablonokat, elmentem a kedvenceim közé bekerülőket (ha nem tudnád véletlenül, az a szívre kattintva történik :)).

Így lesz egy közelebbi lista, ráadásul később elmentik nekem, amit praktikusnak tartok. Ezért azt javaslom, hogy hozzon létre fiókot a wordpress.org oldalon. Egyébként ez az én fiókom , ahol láthatod, hogy melyik témakört szeretem és melyik plugin vált be nekem eddig a legjobban.

KÖVETKEZTETÉS: Kerestem a wordpress.org tárhelyen, de egyik ingyenes sablon sem felel meg a követelményeimnek. Ezért fogom látni a fizetős sablonok kínálatát a 2 leghíresebb adattárnál – Elegant themes és Themeforest .

Keresés az elegáns témák között

Hogyan találhat WordPress-sablont az elegantthemes.com oldalon – ez meglehetősen egyszerű. Jelenleg 88 sablont látok az Elegant témákban . Fő hajtóerejük a többfunkciós Divi téma , amelyet több projektben is használok. Pozitívan értékelem , szépen testre szabható és kifinomult oldalkészítővel (page builder / composer) rendelkezik.

KÖVETKEZTETÉS: Találtam itt néhány jelöltet, de úgy döntöttem, hogy megnézem a legnagyobb tématárat – Themeforest .

Keresés a Themeforest oldalon

A Themeforest legfeljebb 7800 WordPress sablont tartalmaz. Irreális, hogy mindegyiket megnézzem, ezért kell rendesen beállítani a szűrést, és el kell jutnom azokhoz a témákhoz, ahol a kiválasztott lehet.

Ezért megmutatom, hogyan kereshet WordPress sablont a themeforest.net oldalon :

Kattintson a szűrőkategóriákra:

1. Állítsa be a szűrőkategóriákat

Nem tudom leírni az összes kategóriát, de röviden összefoglalva, a „Kreatív” kategóriát elsősorban a tervező és kreatív cégek, az „eCommerce” az e-shop, a „BuddyPress” a közösségi háló és mások, amelyeket érthetőbbnek találok.

Az én esetemben a ” Blog / Magazin ” kategória illik. Kiválasztás után az adott kategória elmentésre került a szűrőbe. Íme egy fogás – ismét rákattintok egy kategóriaelemre, és most még közelebbi kategóriák közül válogathatok. A „Személyes” alkategória a legmegfelelőbb számomra, ezért ezt választottam.

2. Sablonkompatibilitási beállítások

Több mint 700 sablon közül választhatok, ami még mindig sok. Azt azonban tudom, hogy a jövőben többnyelvű blogot tervezek. Ezért rákattintok a „Kompatibilis” szűrési feltételre, és a WPML-t (többnyelvűséget támogató beépülő modul) választom. Hasonló módon választhatja például a WooCommerce-t (e-shophoz), a Visual Composert (a legjobb minősítésű webhely készítője), a BuddyPress-t (közösségi hálózat) és így tovább.

Themeforest – Sablon támogatás
Themeforest – Sablon támogatás

Már csak az eredmények sorrendjét kell beállítani. Vonzzanak a legjobban eladók, a legjobban értékeltek vagy akár a legújabbak.

3. Tekintse meg a sablon bemutatóját

Amikor mindent beállítottam, elkezdem görgetni a sablonok listáját, és fokozatosan megnézem a demókat és a részleteket. Ugyanazokat a dolgokat veszem észre, amiket fentebb említettem. TIPP: ha a sablon ikonra viszem az egérmutatót , megjelenik az „Élő előnézet” opció, amelyen keresztül azonnal megnyithatom a sablonbemutatókat:

Themeforest – élő előnézet
Themeforest – élő előnézet

4. Mentse el a kedvenc sablonok közé

Mint említettem, egy hasonló nézési mód – vagyis megnézem a téma szerzőjét, annak értékeléseit, kommentjeit és hasonlókat. Azt is javaslom, hogy itt hozzon létre egy felhasználói fiókot, és mentse el az Önt érdeklő sablonokat. Az árak dollárban értendők, tehát euróban egy kicsit kevesebb (tegyük fel, hogy 50 dollár körülbelül 46 euró).

Hogyan keressünk WordPress-sablont – Következtetés

Végül a themeforest témája tetszett a legjobban, ezért úgy döntöttem, megveszem. A WordPress-sablon kereséséről szóló cikk nem az egyetlen helyes módja a sablon kiválasztásának, inkább csak felvázoltam, hogyan lehet ezt megtenni.

Ezenkívül néhány általam felsorolt kritérium nem szigorúan determinisztikus> még ha a téma nem is felel meg nekik, az nem jelenti automatikusan azt, hogy rossz. Inkább olyan indikátoroknak venném őket, amelyek együttesen jelzik, hogy az adott sablon a legmegfelelőbb-e számunkra. Ha vannak saját tippjeid és trükkjeid a sablonok kiválasztásához, szívesen megosztanám ezeket a megjegyzésekben.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here