Ki az a Matt Mullenweg?

Kto je to Matt MullenwegMatt Mullenweg egy jól ismert amerikai online vállalkozó. Az Automattic társalapítója és vezérigazgatója.

Leginkább a WordPress CMS fejlesztésében való részvételéről ismert.

Matt Mullenweg és a WordPress első verziója

11-én született. 1984 januárjában Houstonban. A Houstoni Egyetem hallgatójaként észrevette, hogy a b2 / cafelog blogrendszert a szabadon elérhető GNU General Public License alatt adták ki.

Új rendszer fejlesztésébe kezdett ennek a blogrendszernek a kódbázisán. Mike Little kicsit később csatlakozott hozzá. A két fejlesztő ezután közösen elkészítette a WordPress első verzióját.

Abban az időben a Movable Type – egy népszerű blogrendszer – drágult, így a felhasználók valami újat kezdtek keresni. Sokan közülük most próbálták ki a WordPress-t. A 2005 februárjában kiadott WordPress 1.5-öt már több mint 900 000 letöltötték.

Matt és Automatic

Matt Mullenweg 2004 októbere óta dolgozik a CNET-nél. Itt egy WordPress-re épített webhely működtetésében segített. 2005 októberében teljes munkaidőben kezdett dolgozni a WordPressnél.

Idén az Akismet plugin is napvilágot látott, 2005 végén pedig megalakult az Automattic. 2014 januárjában Matt Mullenweg lett az Automattic vezérigazgatója.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here