Mi az a felhasználó

Čo je to používateľFelhasználó minden olyan regisztrált személy, aki létrehozott egy fiókot, amely hozzáfér az Ön WordPress-webhelyéhez.

Minden felhasználóhoz hozzárendelt szerepkör tartozik. Az egyes szerepkörök a kiosztott hatáskörökben különböznek egymástól.

A felhasználók listáját az adminisztrációs oldalon a Felhasználók alatt találja. Itt szerkesztheti a szerepköröket , új felhasználókat vehet fel vagy törölhet felhasználókat.

Felhasználók listája
Felhasználók listája

Felhasználó és szerepe

Minden felhasználóhoz a következő szerepkörök vannak hozzárendelve:

Ügyfél – hozzáférhet profilja kezeléséhez és az adminisztrációs testülethez. Nem hozhat létre, nem szerkeszthet vagy publikálhat bejegyzéseket, és nem zavarhatja más módon a Weboldal működését.

Közreműködő – Írhat saját bejegyzéseket, kezelheti azokat, de nem teheti közzé.

Szerző – a szerzőnek joga van saját hozzászólásait írni, kezelni és közzétenni. Más szerzők bejegyzései nem szerkeszthetők vagy kezelhetők.

Szerkesztő – létrehozhatja, kezelheti és közzéteheti saját bejegyzéseit, valamint más felhasználók bejegyzéseit.

Adminisztrátor – az adminisztrátor hozzáfér a weboldal teljes tartalmához. Szerkesztheti és közzéteheti más felhasználók bejegyzéseit, megzavarhatja a webhely megjelenését és működését, és így tovább. Célszerű minél kevesebb adminisztrátor egy oldalhoz.

Szuper adminisztrátor – A fenti szerepkörök mellett a WordPress ismeri a szuper rendszergazda szerepét is. Ez a szerep akkor hasznos, ha több WordPress webhelyből álló hálózatot hoz létre. A kiemelt rendszergazda általában rendszergazdai jogosultságokkal rendelkezik a hálózat minden egyes webhelyén. Ezenkívül webhelyeket tud hozzáadni és eltávolítani a hálózatról.

Egyes bővítmények saját felhasználói szerepköröket is létrehoznak.

Felhasználók hozzáadása

Felhasználó hozzáadása
Felhasználó hozzáadása

Ha új felhasználót szeretne hozzáadni az oldalhoz, nyissa meg a Felhasználók ›Új hozzáadása menüpontot az oldaladminisztrációban . A felhasználói lista tetején található Új hozzáadása gombra is kattinthat.

Új felhasználó hozzáadásához töltse ki a megfelelő mezőket. A legfontosabb elemek a felhasználónév, az e-mail cím és a generált jelszó. Az oldal biztonsága érdekében erős jelszó használata javasolt. Kattintson az Új felhasználó hozzáadása gombra a felhasználó hozzáadásának befejezéséhez.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here