Mi az az adatbázis

Čo je to databázaAz adatbázis (DB) strukturált adatok halmaza. Információ tárolására, rendezésére, rendezésére és lekérésére szolgál.

A WordPressben az adatok a létrehozott oldalakon, cikkeken, kategóriákon, címkéken található összes információt , valamint a felhasználókkal és beállításokkal kapcsolatos információkat tartalmazzák. Minden adat különböző táblázatokba van rendezve az adattípus szerint. Minden táblázat különböző oszlopokat és különböző információrendezési lehetőségeket tartalmaz.

Hogyan működik az adatbázis

Mutassuk meg egy adatbázis használatát egy online magazin példáján! Amikor valaki megnyitja webhelyét, a WordPress utasítja az adatbázist, hogy jelenítse meg a legújabb bejegyzéseit. Az összes bejegyzést a wp_posts adatbázis tárolja.

A post_date oszlop az adatbázis legfrissebb bejegyzéseinek megkeresésére szolgál. Az adatbázis megkeresi a legfrissebb bejegyzéseket, és az eredményt html formátumban elküldi a böngészőnek.

A WordPress a MySQL adatbázisrendszert használja. Ebben az adatbázisban munkamenetek, vagy egyszerűbben, kapcsolatok hozhatók létre a különböző típusú adatok között.

? Ha a következő hibaüzenetet kapja: ” Hiba az adatbázis-kapcsolat létrehozása során „, az azt jelenti, hogy a WordPress nem tud csatlakozni az adatbázishoz.

Hogyan lehet csatlakozni egy WordPress adatbázishoz

Kiváló oktatóvideó arról, hogyan lehet csatlakozni egy WordPress adatbázishoz a PHPMyAdmin segítségével . A videóból azt is megtudhatja:

  • mi az a mysql adatbázis
  • hol találja meg a bejelentkezési adatokat a mySQL adatbázisba
  • milyen adatok szükségesek az adatbázisba való bejelentkezéshez
  • hogyan működik a mysql adatbázis
  • amely a WordPress adatbázisban található
  • hogyan lehet csatlakozni az adatbázishoz admin keresztül
  • hogyan lehet csatlakozni az adatbázishoz a PHPMyAdmin segítségével
  • hogyan kell adatbázis-exportálni

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here