Mi az a lapozás

Čo je to stránkovanieAz oldalszámozás segít a látogatók webhelyére irányítani. Az oldalszámozás több oldalra osztja fel a tartalmat.

A lapozás egy olyan navigáció, amely különféle webhelyekre mutató hivatkozásokat jelenít meg.

Mire használjuk a lapozást

Ez egy nagyszerű eszköz a sok tartalommal rendelkező webhelyekhez vagy a nagy bejegyzéseket tartalmazó oldalakhoz.

A WordPress négyféle lapozást használ. Ezeket használja a legtöbb WordPress téma:

Archív lapozás – az archívum oldalai közötti navigálásra szolgál. A Beállítások ›Olvasás funkciónak köszönhetően az oldaladminisztrációban beállíthatja, hogy hány bejegyzés jelenjen meg egy archív oldalon.

Cikklapozás – a webhelyen található nagy cikkek több részre osztására szolgál. Az internetes látogató gyorsabban navigál a cikk egyes részei között. Neki is könnyebben megtalálja a cikk egyes követő részeit.

Hozzászólások közzététele – egymást követő cikkek felosztása használatos, amelyek egy közös témát kapcsolnak össze. Lapozással egyetlen egésszé egyesíti a cikkeket.

Megjegyzés lapozás – Ez a funkció akkor lesz hasznos, ha több megjegyzése van a webhelyéhez. Az összes megjelenítése helyett több oldalra is feloszthatja őket. Ha a megjegyzések számát túllépte, az új megjegyzések addig nem jelennek meg, amíg meg nem kattint a hivatkozásra. A Beállítások ›Megjegyzések funkcióval beállíthatja, hogy hány megjegyzés jelenjen meg egy oldalon.

Lapozási bemutató a WordPressben
Lapozási példa a WordPressben

Beépülő modul lapozási beállításai

A WordPress által használt alapvető tartalomterjesztés az Előző bejegyzés – Következő bejegyzés hivatkozásokat használja. Egyes témákban az egyes bejegyzéseket is számokkal jelöljük. Ez a fajta lapozás csak az egymást követő cikkek közötti váltást teszi lehetővé.

Ha más típusú lapozást szeretne használni, telepítheti a megfelelő bővítményt. Lehetővé teszi, hogy például a legrégebbi bejegyzésre lépjen és így tovább. Megfelelő bővítmény például a WP-PageNavi .

WP Page-Navi
WP Page-Navi
Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here