Mi az a csiga

Čo je to slugA slug az URL szöveges része, amely egy cikket, oldalt, márkát vagy kategóriát azonosít.

Általában egy adott bejegyzés, márka vagy kategória nevéből alakul ki. Az URL végén jelenik meg.

Hogyan alakítsunk csigát

A slug az oldal címéből vagy bejegyzéséből jön létre. Csak kisbetűket használ. Minden szót mínuszjel választ el. Például, ha ennek a cikknek a címét vesszük, az így fog kinézni:

co-je-to-slug

Webhelye optimalizálásához barátságos URL-eket kell használnia. A barátságos URL-elemek nem jelenítenek meg írásjeleket, szóközöket vagy egyéb speciális karaktereket. Az URL pontos szerkezete az állandó hivatkozás beállításaitól függ.

Posztcsiga szerkesztése

Ha egy oldal vagy más bejegyzés címe túl hosszú, akkor le kell rövidíteni. Vagy érdemes jobban megválasztott kulcsszavakat használni. Egy szolgáltatás szerkesztéséhez lépjen a cikkek vagy oldalak listájára, és kattintson egy adott cikk/oldal nevére.

WordPress úprava slugu
Cikk szerkesztése

Közvetlenül a cikk címe alatt találod a hozzá tartozó állandó linket. Ha a Szerkesztés hivatkozásra kattint, megnyílik egy ablak, amelyben szerkesztheti a csigát. Ne felejtsen el az OK gombra kattintani, és mentse el a bejegyzés módosításait.

Kategória vagy címkézés szerkesztése

Csigakategória szerkesztése
Csigakategória szerkesztése

A csigakategóriák vagy címkék szerkesztéséhez lépjen a kategória vagy a címkelista oldalára. Mindkét esetben ugyanúgy módosítja a csigát. Ezt a csigakategória szerkesztésének példájával magyarázzuk meg.

A kategóriák listájában kattintson egy adott kategória nevére . A megnyíló oldalon keresse meg a sort slug . Végezze el a szükséges módosításokat, majd kattintson a Frissítés gombra. Úgy is szerkesztheti, hogy rákattint a Gyorsszerkesztés hivatkozásra, amely akkor jelenik meg, ha az egérmutatót egy kategórianév fölé viszi.

Lehetséges problémák

Ha szerkeszteni szeretné a már közzétett cikkek olyan részeit, amelyekhez már létrehozott linkeket, jobb, ha nem változtatja meg. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy a linkek nem működnek. Megoldhatja ezt a problémát, ha a linkek megtalálhatók a webhelyén. Ebben az esetben módosítani kell őket.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here