Miért van szükségünk weboldalra? Íme 17 ok

Miért van szükségünk weboldalra? Egyáltalán szükségünk van rá? Összefoglaltam 17 okot, amelyek segíthetnek eldönteni, hogy ez előnyös lenne-e az Ön számára.

Miért van szükségünk weboldalra?

1. Online prezentáció

Sok kisvállalkozás-tulajdonoshoz hasonlóan Ön is úgy gondolhatja, hogy vállalkozása nem tud profitálni a webhely előnyeiből, vagy a webhely nincs a költségvetésén belül. Ez egy félreértés. Vállalkozásának professzionális weboldalra van szüksége, függetlenül attól, hogy mekkora vállalkozása van.

A vállalkozások és az egyéni kereskedők sok pénzt költenek névjegykártyák, szórólapok, prospektusok készítésére és terjesztésére. Weboldallal csökkentheti ezeket a költségeket. Potenciális ügyfelei a webhelyről tájékozódhatnak Önről és egyes termékeiről.

2. A potenciális ügyfelek egyéb területeire gyakorolt hatás

Naponta több mint 2,4 milliárd ember használja az internetet, és mintegy 90%-uk ezen keresztül vásárol és keres fel céget. Tehát egy weboldal birtokában olyan potenciális ügyfeleket is elérhet, amelyeket más kommunikációs eszközökkel nem érne el.

A marketing egy teljesen új világa nyílt meg az interneten, ami korábban nem létezett. Webhelye új embereket vonzhat.

3. Kommunikáció az ügyfelekkel

Webhelyén vagy blogján keresztül értesítheti ügyfeleit a legújabb ajánlatokról, termékekről, promóciókról, eseményekről, fényképekről vagy bármilyen más tartalomról. Ön képes befolyásolni az emberek döntéseit, és ügyfeleivé nevelni őket – ami azt jelenti, hogy nagyobb befolyása van rájuk.

4. Közvetlen visszajelzés

Ha van kapcsolatfelvételi űrlapja vagy hozzászólási lehetősége a weboldalon, akkor ingyenesen kaphat értékes visszajelzéseket az ügyfelektől. Tudja, milyen nagyszerű érzés, amikor az ügyfelek dicsérik a munkáját? Megtudhatod, ha van egy weboldal.

5. Segít az üzleti célok elérésében

Miközben tartalmat készít webhelye számára, újra tisztáznia kell azokat a dolgokat a vállalkozásával kapcsolatban, amelyekre esetleg nem volt ideje. Valószínűleg újragondolja üzleti céljait.

6. Ügyfélszolgálat

Jelentősen csökkentheti az ügyfélszolgálat költségeit, ha van egy űrlapwebhely, vagy akár csak egy GYIK (gyakran ismételt kérdések) található a webhelyén.

7. Saját e-mail cím

Vannak más módok is ennek elérésére, de ha van egy saját domainnel rendelkező weboldalunk, akkor saját e-mail címünk is lehet az oldal vagy cég nevével (név.vezetéknév@sajatoldal.com). Profibbnak tűnik, és könnyebben megjegyezhető. Tudom, hogy szereti a janko345@gmail.com e-mail címet, de ez nem igazán működik a megbízható és professzionális ügyfelek számára.

8. Hobbik bemutatása

Szeretsz sportolni? Vagy fotózás, autók, túrázás vagy állatok? Akkor lehetőséged van egy tematikus weboldalra/blogra, ahol írhatsz a hobbidról. Az internet korlátlan számú speciális blog terepe, amelyek forgalmat és esetleg bevételeket vonzanak. Csak válassz valamit, amit szeretsz, és kezdj el írni róla.

9. A hitelesség erősítése

Egy jól felépített webhely azonnali hitelességet kölcsönözhet az ügyfelek számára, akik döntéseket hoznak és online információkat keresnek. Azzal, hogy megtalálják cége weboldalát, megalapozhatják cégük hírnevét.

10. Segíthet állást találni

A weboldal online önéletrajzként is használható. Tudom, hogy egyes cégek és HR-esek is fontolgatják az álláskeresőknek szánt ilyen jellegű prezentációt. A weboldal a kapcsolatfelvételben is segíthet.

11. Egy weboldal pénzt takarít meg

Kisvállalkozóként valószínűleg azt gondolja, hogy nem engedhet meg magának egy professzionális weboldalt, de ennek az ellenkezője igaz – nem engedheti meg magának, hogy ne legyen. Bár egy weboldal beszerzésének költsége magasabb is lehet, ha egyszer megvan, néhány euróba kerül havonta (tárhely, domain és esetleges karbantartás). Egyes esetekben akár 10 eurót is.

Az újsághirdetés költségeihez képest, ha figyelembe vesszük a potenciális piacot, hatékonyabb és olcsóbb módot érhet el vállalkozása népszerűsítésére egy weboldallal.

12. Vállalkozása hitelessé válik

Manapság egyre több vásárló használja az internetet, hogy megtalálja a számára szükséges terméket vagy szolgáltatást. Kisvállalkozása hitelességre tesz szert, ha rendelkezik weboldallal. Enélkül a potenciális ügyfelei a versenytársakhoz fognak menni, akik rendelkeznek velük.

Ha már van weboldala, de az csak rosszul (kézzel készített), akkor egy professzionálisan újratervezett oldal olyan professzionális arculatot tud nyújtani vállalkozásának, amely még nagyobb bizalmat kelt.

A (hazai) kisvállalkozások számára ez különösen előnyös, mert nincs üzletük termékeik vagy szolgáltatásaik reklámozására.

13. A weboldal lehetővé teszi az ügyfelek tájékoztatását

Webhelyére úgy tekintsen, mint online prospektusára vagy katalógusára. Sokkal egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb frissíteni a termékeivel és szolgáltatásaival kapcsolatos információkat weboldalán, mint a sajtóban.

Ez egy hatékony módja annak, hogy tájékoztassa ügyfeleit új termékek érkezéséről, közelgő eseményekről, különleges eseményekről vagy bármilyen új szolgáltatásról, amelyet jelenleg kínál.

A nyomtatott hirdetésekkel ellentétben, amelyek gyorsan elavulnak, webhelye mindig naprakész információkat és híreket tartalmaz.

14. A weboldal mindig elérhető az ügyfelek számára

A weboldal a nap 24 órájában, a hét 7 napján, az év 365 napján elérhető törzs- és potenciális vásárlói számára. Biztosítják, hogy az ügyfelek bármikor kényelmesen megtekinthessék a termékeket és szolgáltatásokat. Még akkor is, ha üzlete vagy irodája zárva van. Így mindig elérhető lehet ügyfelei számára.

A mai rohanó életstílusban a weboldal remek értékesítési pont a vásárlási döntés meghozatalakor.

15. A weboldal lehetővé teszi egy szélesebb piac megcélzását

Akár termékeket, akár szolgáltatásokat nyújt, webhelye alternatív értékesítési helyet kínál. A viszonteladók számára az Ön webhelye (más néven e-kereskedelmi webhely) nagyszerű hely arra, hogy termékeit a szélesebb piacra vigye.

Ezenkívül a szolgáltatások világszerte elérhetővé válhatnak. Nem hiszi, hogy el tudja majd adni termékeit vagy szolgáltatásait az interneten? Ne feledje, hogy még az autók és otthonok is sikeresen értékesítenek online!

16. A weboldal időt takarít meg

Az ügyfelek tájékoztatása némi időt vesz igénybe, akár telefonon, akár személyesen, prospektusban vagy e-mailben. Az online katalógusban sok információval szolgálhat termékeiről és szolgáltatásairól. Miután megvan a weboldala, folyamatosan elérhető az ügyfelei számára, így időt takaríthat meg. És mi az idő? Az idő pénz!

17. A weboldal javítja az Ön ügyfélszolgálatát

Lehet, hogy Ön környezetbarát termékeket árul, és szeretne tippeket megosztani az újrahasznosítással kapcsolatban, vagy esetleg könyvelő cég, és tanácsot szeretne adni ügyfeleinek számviteli gyakorlatuk egyszerűsítéséhez.

Kérdések és válaszok rész hozzáadásával, cikkek hozzáadásával vagy videók feltöltésével ügyfelei minden kérdésére választ kaphat, és tájékoztathatja őket.

Van-e jobb módja értéknövelt szolgáltatások nyújtásának, mint az információk megosztása a webhelyén?

Következtetés

Úgy gondolom, hogy a fent felsorolt webhely előnyei segítenek eldönteni, hogy miért van szüksége webhelyre, és egyáltalán van-e szüksége. Ha van más előnye, szívesen megosztaná azokat a megjegyzésekben.

Professzionális weboldalt szeretne, amely követi a legújabb trendeket? Írjon e-mailt és ajánlok egy minőségi beszállítót .

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here