4 legnépszerűbb webdizájn-trend, amely felkeltette az érdeklődésemet

Tervezi az oldal újratervezését vagy új létrehozását? Tekintse meg ezt a 4 webdesign-trendet, amelyek felkeltették az érdeklődésemet:

1. Parallax görgetés

A parallaxis görgetés a parallaxis hatás gyakorlati alkalmazása a webdesignban. Egyszerűen fogalmazva, ez egy olyan technika, amelyben a weboldal háttérképei lassabban mozognak, mint maga a szöveg vagy az előtér képei az oldal görgetése közben. Ez lehetővé teszi egy harmadik dimenzió illúziójának megteremtését a 2D grafikában – a mélység.

Ennek a technikának a megfelelő használata felpezsdítheti az újratervezett weboldalt. De a webdesigner tapasztalatán múlik, hogy megfelelően tudja-e megvalósítani. A jól használható parallaxis hatásra példa lehet a madwell.com. Ez egy parallaxis hatás a kurzor mozgására:

Parallax görgetés

2. Falazat elrendezés

Ez a weboldal elemek (leggyakrabban cikkek vagy képek) elhelyezése olyan helyen, ahol a legoptimálisabban töltik ki a rendelkezésre álló helyet. Az eredmény hasonló a kövek falazatba történő elhelyezéséhez. Ebből származik az angol „Masonry layout” elnevezés, amely szabadon fordítható falazó elrendezésnek.

Tipikus képviselője, aki szintén jelentősen hozzájárult ennek a trendnek a népszerűségéhez, a Pinterest képmegosztó oldal:

Falazat elrendezés

3. Végtelen görgetés

A végtelen görgetés egy olyan technika, amely a webes felhasználókat szolgálja, mert nem kell más oldalakra kattintani – amikor a tartalmat az oldal aljára görgetjük, a további tartalom automatikusan „határozatlan ideig” töltődik be. Innen származik az angol elnevezés is infinite scrolling – endless scrolling.

Ennek a webdesign technikának másik előnye a felhasználók számára a weboldal nagyobb betöltési sebessége, hiszen a teljes oldal betöltése helyett csak a szükséges rész töltődik be dinamikusan. Tipikusan ezt a technikát használó webhelyek, például a Facebook és a Twitter:

Végtelen görgetés

4. Lapos kivitel

Ez egy minimalista típusú tervezés, ahol a weboldal csak olyan elemeket használ, amelyek nem keltik a 3D hatás illúzióját (azaz nincsenek árnyékok, textúrák és átmenetek). Ez a Skeumorphic tervezés ellentéte. Az ilyen típusú tervezésben csak egyszerű elemeket használnak.

A lapos kialakítás előnye, hogy az azt használó oldalak egyszerűnek, áttekinthetőnek, olvashatónak tűnnek, és ugyanolyan jól néznek ki, függetlenül az eszköz típusától vagy a képernyő felbontásától.

Hátránya a való világot utánzó elemektől való távolsága lehet – ez például a weboldal gombjaiban is megmutatkozik -, mivel ezeken nincs árnyékolás, és előfordulhat, hogy a felhasználók nehezebben ismerik fel őket.

A flat design, azaz angolul flat design jelenleg népszerű, így az interneten számos mintaoldalt lehet találni. Példa erre a get.foundation oldal:

Lapos kialakítás

A jövő webdesign trendjei?

Tetszettek ezek a trendek. Kíváncsi vagyok, hogyan fog tovább fejlődni a webdesign világa. Csak röviden vázoltam őket, mindegyik megérdemli a saját cikket. Ha tud más érdekes trendet, szívesen megosztaná kommentben.

Olyan modern weboldalt szeretne, amely megfelel a legújabb trendeknek? Írjon e-mailt és ajánlok egy megfelelő szakértőt .

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here