Szabadúszóra vagy webügynökségre bízza a weboldalkészítést?

Van-e még olyan cég, márka, non-profit vagy bármely más szervezet vagy személy, akinek nincs szüksége weboldalra? Rendben, a kivétel megerősíti a szabályt, és talán a Šenkvice felső részén található „U Miliny” ételnek nincs weboldala. De mi történhetett volna, ha megvan?

A weboldal kicsi online univerzumunk központja. Az űrben azonban sok a hulladék. És ezt szeretnénk elkerülni. Hogyan?

Egyáltalán nem könnyű eldönteni, hogy a weboldal elkészítését szabadúszóra vagy ügynökségre bízzuk.

Kezdje azzal, amit szeretne az elején. Csak ezután kezdi el keresni a megoldásokat. Egy ügynökségre, vagy középiskolás barátod szabadúszójára vagy unokaöccsére bízod a weboldal elkészítését? Ez nem lesz könnyű. Ehhez elemzésre lesz szükség. Ebben a cikkben az alapvető különbségekre, előnyökre és hátrányokra fogunk összpontosítani annak eldöntésében, hogy kit bízzon meg webhelyével.

freelancer alebo agentura

Szabadúszó:

Tegyünk az asztalunkra két weboldalt, egy szabadúszót és egy webügynökséget. Keressük a különbségeket. Nem látsz semmit, igaz? A weboldalak alapvetően ugyanazok. Gyakran találkozom azzal, hogy a szabadúszók weboldalai sokkal kifinomultabbak, részletesebbek és összességében reprezentatívabbak, mint az ügynökségek honlapjai. A legtöbb esetben a szabadúszók valóban sokat foglalkoznak webhelyeikkel. Ha egy szabadúszó szakértőként és szakemberként mutatja be magát, aki egy ügynökséghez hasonló szolgáltatást tud nyújtani Önnek, akkor a webhely az ő névjegykártyája. Ez alapján az is eldőlhet, hogy ki kapja többet az ügyfelet.

A szabadúszóknak általában van egy nagy előnyük. Láthatóan alacsonyabbak a költségeik, mint egy webügynökségnek. Alacsonyabb árat is meghatározhatnak, amit különösen a kisebb ügyfelek értékelni fognak. Az alacsonyabb költségeknek köszönhetően kevesebb projekten tudnak dolgozni, például több alkalmazottat foglalkoztató webügynökségen.

Amire érdemes összpontosítani: Ha úgy dönt, hogy szabadúszóval dolgozik, egy dolgot kell szem előtt tartania: szabadúszó = részmunkaidős. Ezt a tényt több szempontból is figyelembe kell venni. Meg kell válaszolnia a következő kérdéseket: A szabadúszó olyan szolgáltatást nyújt Önnek, mint egy ügynökség? További kérdések vagy kétértelműség esetén elérhető lesz-e a szabadúszó?

Konzisztens megoldásra és intuícióra van szüksége, hogy segítsen a megfelelő választásban a szabadúszók között, aki képes és érti, amit akar. Itt gyakran vannak problémák. Rendkívül fontos, hogy tudja, mit akar. Csak így tudja akár a szabadúszó, akár a cég átadni Önnek a projektet anélkül, hogy Ön kisebb szívrohamot kapna.

Egy igazi szabadúszó végigmegy veled a projekten, őszintén hozzászól, és megoldást ajánl. Ez jó jele annak, hogy a megfelelő emberrel találkoztál, nem csak egy amatőrrel. Másrészt, legyen okos, ha a szabadúszó olyan all-inclusive ajánlatokat kínál Önnek, amelyek feltűnően emlékeztetnek egy szupermarket szórólapjára. Ne félj megkérdezni. Például hány projekten dolgozik jelenleg, mennyi ideig fog dolgozni a tiéden, tud-e Önnek támogatást nyújtani…

Webügynökség:

Ha úgy dönt, hogy projektjét egy ügynökségre bízza, akkor elsősorban magasabb árral kell számolnia. Szervezzen személyes találkozót annak eldöntésére, hogy ügynökségről vagy szabadúszóról van-e szó.
Kommunikálja a projektet, és ha megtalálja a közös nevezőt és ötletet arról, hogyan nézhet ki az oldal a végén, akkor sikeres együttműködést folytathat.

Az ügynökség kiváló tervezőt, kódolót, fejlesztőt, fotóst vagy szövegírót tud biztosítani Önnek. Emellett többé-kevésbé non-stop áll az Ön rendelkezésére egy projektmenedzser, akivel minden várható és váratlan helyzetet kezelni tud. Konzultál vele a webhellyel kapcsolatos ötletekről, idegesíted őt a folyamatos változtatásokkal stb… Többen dolgoznak a weboldaladon egyszerre. Ez gyorsabb megoldásokat és nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé a munka során.

freelancer alebo agentura

Amit szem előtt kell tartani: Az Ügynökség gyakran vesz részt nagy projektekben. Ebben az esetben azonban figyelni kell arra, hogy az ügynökség milyen szerepet játszott a nagy projektben. Az ügynökség honlapján egy nagy cég logója nem mond sokat. Az iroda megfelelőbb megoldás nagyobb cégek, sok munkát és időt igénylő projektek számára. Az ilyen projektek költségvetése gyakran magasabb, amit a webügynökségnél figyelembe kell venni.

Ne felejtse el, hogy saját maga is létrehozhat webhelyet. Számos lépésről lépésre szóló utasítás segíti Önt a WordPressen.
Ha nem szeretne sok időt tölteni az online kereséssel, különféle WordPress tanfolyamok állnak rendelkezésre, amelyek szívesen tanítanak. A kurzusokat a kezdőktől a professzionális kódolóknak szóló tanfolyamokig osztályozzák.

Nem lehet egyértelműen megválaszolni, melyik lehetőség a jobb. Az sem egyértelmű, hogy a szabadúszónak kevesebb ideje lesz a projektjére, vagy hogy nem olyan felelős a munkáért, mint az ügynökség. Nem lenne tisztességes azt mondani, hogy az ügynökségek túlárazottak. Mindenkinek van választási lehetősége. Fontos tudni, hogy mire van szüksége. A másik oldalon is sokkal jobban tudsz majd kommunikálni. Állítson be időbeli és pénzügyi korlátot. Ne felejtse el keresni a google hivatkozásokat, és megtudja, mennyire elégedettek az ügyfelek a munkájukkal.

Remélem, ez a kis összehasonlítás segít a döntésben. 🙂

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here