Terméktípusok a WooCommerce-ben

A WooCommerce -ben többféle termék is elérhető. A szükséges beállításokat az e-shop oldalra történő új termék felvételekor a Termékadatok ablakban találja meg.

Typy produktov vo WooCommerce

Ahol beállítjuk a terméktípusokat

A Termékinformáció ablak tetején olyan adatok találhatók, amelyek nem tartoznak egyik laphoz sem. Itt állíthatja be a konkrét terméktípusokat. Az Egyszerű termék mezőben kattintson a végén lévő nyílra. További lehetőségeket fog látni. Most részletesen áttekintjük az egyes terméktípusokat.

woocommerce általános termékadatok
Termék leírás

Egy egyszerű termék a WooCommerce-ben

Egy egyszerű termék lehet fizikai és virtuális áru, valamint letölthető áru. Ezek olyan áruk, amelyeket külön értékesítenek.

Csoportosított termék

A terméktípusok csoportosított terméket is tartalmaznak. Ezek olyan termékek, amelyek egy készletbe vannak csoportosítva. Csoportosított termék külön nem vásárolható meg. A vásárló csak a rendeltetésszerű készlet részeként vásárolhatja meg. Ezenkívül a fürtözött termék nem lehet virtuális vagy letölthető termék. Példámnak pólóhoz az áru vasalófóliát választottam.

WooCommerce zoskupený produkt
Termékadatok – csoportosított termék

Ha a csoportosított termék opciót választja, a termékadatok ablak megváltozik. Itt nem lesz általános adatkönyvjelző. Az első lap a Raktár lap.

A csoportosított termék elrejtése az e-shop katalógusában

Mivel ebben az esetben nem lesz külön termék az e-shop termékkatalógusában, ezért először el kell rejtenie. Lépjen a képernyő jobb felső sarkában található Közzététel ablakba, és kattintson a Szerkesztés hivatkozásra a Katalógus láthatósága: Üzleti és keresési eredmények sorban. Ezt az ajánlatot fogja látni:

WooCommerce termék rejtőzik a katalógusban
Csoportosított termék elrejtése

Válassza a Rejtett lehetőséget. Most visszatérünk a Termékadatok táblázathoz.

Csoportosított termékek hozzárendelése

A Termékinformáció ablakban nyissa meg az Egyesült Termékek lapot. A Csoportosított termékek ablakban válassza ki azt a terméket, amelyhez a csoportosított termék tartozik. Példa póló vasalható fóliára termékemnél a fehér póló terméket választottam. Ezzel kiválasztja az összes csoportosítani kívánt terméket.

Külső / kapcsolódó termék

A WooCommerce egyéb termékei külső vagy kapcsolódó termékek. Ez egy olyan termék, amelyet nem az e-shop kínál, hanem az Ön árujához kapcsolódik. Ha külső terméket szeretne hozzáadni az e-shop oldalához, válassza a Termékadatok ablakban a Külső / Kapcsolódó termék opciót. A termékadatok beviteli táblázata kissé módosul.

WooCommerce külső termék
Termékadatok – külső termék

Termék URL – az általános termékadatok lapon most van egy ablak a termék URL-címének megadására. Az URL egy oldalra viszi a vásárlót, ahol megvásárolhatja az árut.
Gombszöveg – az Ön webhelyén található árukat nem lehet a kosárba helyezni, hanem egy másik oldalra mutató hivatkozást. Töltse ki a szöveget ebben a sorban az áruvásárlás gombbal.

WooCommerce externý produkt sklad
Külső termék – raktár

A Raktár lap más adatokhoz képest is megváltozik. Nyilvánvaló okokból nem fogja tudni kezelni ennek a terméknek a raktárát.

Változó termék

A változó termék olyan termék, amelynek több változata van. Ez lehet például egy póló, ami több színben is elérhető. A termékoldalon található ajánlatnak köszönhetően a vásárló kiválaszthatja, hogy melyik színt szeretné megvásárolni.

Adatbeállítások változó termékhez

Ha a Termékinformáció ablak felső sorában a Változó termék opciót választotta, először a Tulajdonságok lapra kell lépnie. Itt kiválaszthatja a megadott terméktulajdonságok egyikét. Írok a termék tulajdonságairól és a speciális termékbeállításokról a terméktulajdonságok megadásához.

Terméktulajdonság kiválasztásához kattintson a nyílra a Felhasználó által megadott terméktulajdonság ablakban:

WooCommerce vlastnosti variabilného produktu
Változó terméktulajdonságok kiválasztása

a feketét választottam. Kattintson a Hozzáadás gombra. A következő ablak jelenik meg:

WooCommerce változó termékjellemzők
Változó termék-tulajdonságok

A termék változó termékként való használatához a Tulajdonságok lapon kattintson a Változatokhoz használt négyzetre. Most a termék az e-shopban egy másik változatban is elérhető lesz, példámban fekete színben. Ugyanígy hozzáadhatja az áruk más változatait is. Ügyeljen arra, hogy minden változathoz adjon meg egy értéket, és kattintson a Tulajdonságok mentése gombra a módosítások mentéséhez.

Változó termék – változat fül

Változó termék esetén van egy extra fül a termékadattáblázatban. Ez a Változatok lap.

WooCommerce varianty variabilného produktu
Változó termékváltozatok

Itt választhatja ki, hogy egyszerre egy vagy több változatot szeretne hozzáadni. Egy változatot választottam. A Végrehajtás gombra kattintás után megjelenik egy ablak a további adatok kitöltésére:

WooCommerce variant produktu
Adatok a termékváltozatokhoz

Kattintson ide a Kibontás linkre, és töltse ki az egyes mezőket: katalógusszám, ár, akciós ár, súly, méretek, hogy a termék raktáron van-e, szállítási osztály, adókulcs és egyebek. Az egyes mezők részletesebb leírását az Új termék hozzáadása – általános termék- és raktáradatok és Termékszállítás és kapcsolódó termékek a WooCommerce -ben című cikkekben találja.

Virtuális és letölthető termékek

Az online áruházban értékesíthető egyéb áruk virtuális és letölthető termékek. Ha az ilyen típusú termékeket értékesíti, a terméktől függően jelölje be a Termékinformáció ablak tetején található négyzetet.

Ha bejelöli mindkét négyzetet, mind a virtuális, mind a letölthető jelölőnégyzetet, ezek olyan fájlok lesznek, mint például e-könyvek, mp3-ak és hasonlók. Ha csak a letöltési lehetőséget jelöli be, akkor előfordulhat, hogy az Ön által értékesített termékek egyikéhez elérhető letöltés.

Adatbeállítások virtuális és letölthető termékekhez

Virtuális termékek – Ha a Virtuális termékek opciót választja, észreveszi, hogy a forgalom eltűnt a termékadatok lapjairól. A többi lap ugyanaz.

WooCommerce produkt na stiahnutie
Termékletöltés – általános információk

Letölthető termékek – Ha ez egy letölthető termék, akkor az Általános termékinformációk ablak megváltozik. Nézzük azokat a mezőket, amelyek különböznek a többi terméktől. A fizikai árukkal azonos mezőket az Új termék hozzáadása – általános információk a termékről és a raktárról című cikk ismerteti.

Letölthető fájlok – itt adja meg a letölthető fájlok nevét és URL-címét. A Fájl hozzáadása gombra kattintás után megjelennek a fájlnév és az URL beírására szolgáló mezők.
Letöltési korlát – ebben a sorban állíthatja be, hogy a vásárló hányszor tudja letölteni az árut. Ha nem szeretné korlátozni a letöltések számát, hagyja üresen ezt a mezőt.
Letöltés lejárata – ez az információ határozza meg, hogy hány nap múlva jár le a termékletöltési lehetőség.

További információkért tekintse meg a hivatalos dokumentációt: docs.woocommerce.com

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here