7 leggyakoribb hazugság a WordPressről

A statisztikák szerint a webhelyek 26%-a WordPress-t használ. Ezen információkon kívül még mindig nagyon sokan vannak, akik nagyon keveset tudnak a WordPressről, vagy információik torzak. Egyrészt természetes, rengeteget kapunk belőle. Azonban nem minden igaz az interneten, és nem minden információ, amit hallasz, igaz. És akkor jönnek ezek a félreértések.

Összeszedtem a WordPress-ről a leggyakoribb véleményeket és állításokat, amiket az emberek hallottak, de pontosan ebbe a dobozba tartoznak – nem igaz.

1. A WordPress végül is a bloggereknek való

Ez az információ a WordPressről  Talán leggyakrabban hallom. Talán van indoklása. A WordPress egy olyan CMS rendszer, amelyen a kódolási nyelvek elsajátítása nélkül készítheti el webhelyét. Egyszerűen alkalmazza a témákat,  sablonok, modulok és widgetek… Nos, persze ez nem ilyen egyszerű. Ehhez egy kis készségre és tudásra lesz szüksége. A WordPress azonban nagyon rugalmas, és számos igazán szép, már kódolt témát kínál. Csak válassz. Az internetet és számítástechnikát átlagosan ismerő átlagfelhasználó komolyabb gondok nélkül elkészítheti WordPres blogját anélkül, hogy fél életét és ezeregy álmatlan éjszakáját töltené ezzel. A WordPress-en azonban nem csak a blogok működnek. Más típusú webhelyekhez képest még a legtöbben sem. A WordPress-en rendszeres weboldalt, e-shopot, online magazint építhetsz… A lehetőségek és kategóriák a világ találmányaiból származnak.

blogger

2. A WordPress nem biztonságos

A WordPress biztonságos, és ez az egyik oka népszerűségének. Ez egy nyílt forráskódú rendszer, ami azt jelenti, hogy a kódja online elérhető. A rosszindulatú programok vagy a DDOS támadások gyakoriak a webhelyeken. De ezek a támadások nem csak a WordPress esetében történnek. Ha szeretné megőrizni webhelye biztonságát, van még egy tanács. Nem kell mást tennie, mint biztonságossá tenni webhelyét, és rendszeresen frissíteni. De egy erős jelszó önmagában nem elég. Kicsit több munkába fog kerülni. Olvasson el mindent, amire szüksége van WordPress-webhelye védelméhez .

security

3. A WordPress kezdőknek való

Gyakran találkozom azzal a véleménnyel, hogy a WordPress kifejezetten alkalmas kezdőknek, mert nem kell ismerni sem a CSS-t, sem a HTML-t, sem a programozást, ha dolgozunk vele. Ez azonban nem teljesen igaz. A WordPress könnyen használható kezdők számára, akik nem rendelkeznek programozási tapasztalattal, de nagy cégek is használják. Azonban nem kerülheti el a kódolást egy nagy és egy kívánt webhely esetén.

4. A WordPress nem támogatja az e-kereskedelmet

Nem igaz, hogy a WordPress nem működik hitelkártyákkal és fizetési átjárókkal. Éppen ellenkezőleg, számos modult kínál, amelyeknek köszönhetően létrehozhatja e-shopját és kényelmesen működtetheti azt. A leggyakoribb a WooCommerce modul. Több fizetési átjáró közül is választhat.

e-kereskedelem

5. A WordPress támogatása nagyon korlátozott

Találkoztam olyan véleményekkel, akik hallották, hogy mivel a WordPress ingyenes, nem számíthatnak extra megbízható támogatásra. Igaz, hogy a WordPress nyílt forráskódú, de támogatást nyújt. A WordPress egy hatalmas, aktív önkéntes közösséggel rendelkezik, akik segítenek az új verziók fordításában, modulokon, témákon dolgoznak, válaszolnak a fórum kérdéseire stb. Számos cég is dolgozik a WordPress-szel, és szívesen segítenek Önnek.

6. A WordPress ingyenes, és alacsony a minősége

A WordPress-t nem egy kis fejlesztői csapat fejleszti. A WordPress-t egy globális közösség fejleszti, amely magánszemélyekből, kis- és nagyvállalatokból áll. A WordPress még mindig néhány lépéssel minden más nyílt forráskódú rendszer előtt jár. Olyan nagy cégeket is elvarázsolt, mint a CNN, a Microsoft, az Adobe, a The New York Times és még sokan mások.

WordPress org temy

7. A legtöbb WordPress webhely hasonlóan néz ki

Ez egy másik gyakori és téves információ. A WordPress által kínált több ezer téma ingyenes. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ugyanúgy fognak kinézni. Mindegyik téma kellőképpen adaptálható. A WordPress úgynevezett prémium témákat is kínál, amelyeket szimbolikus áron kínál. Témák esetén módosíthatja a háttérszínt, hozzáadhat logót, vagy más módon testreszabhatja webhelyét.

Hány ilyen kijelentéssel találkozott már? Tudsz még olyan kijelentést, amit nem említettem? Oszd meg vele kommentben 🙂

Ha tetszettek cikkeink, kérjük, támogassanak minket szavazatával az Év Blogere 2015 pályázaton. Szavazatot is kapsz  ajándék. Köszönjük! 🙂

BR_2015_kruh

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here