Ingyenes webtárhely: Mikor éri meg (és mikor nem)?

A tárhely az alfa és az omega, amelyek nélkül röviden egyetlen weboldal sem fog létezni.

Más szóval – a weboldalak létezéséhez meg kell találnia egy helyet, ahol ténylegesen tartózkodni fognak.

ingyenes webtárhely

Az ingyenes webtárhely az egyik módja annak, hogy viszonylag gyorsan (és különösen olcsón) elindítsa első weboldalát, blogját vagy e-shopját, vagy tesztelje a weboldalak létrehozását.

Ebben a cikkben mindent megtudhat, amit az ingyenes webtárhelyről tudni kell – érdemes-e (és mikor), mik az előnyei és hátrányai, mire kell figyelni a kiválasztásánál, valamint számos népszerű ingyenes tárhelyet. szolgáltatók.

Mikor érdemes ingyenes webtárhelyet venni?

Az ingyenes webtárhely különösen új vállalkozók számára jelent nagyszerű megoldást – egyszóval, ha jelenleg nincs tőkéje, legalább lehetősége van arra, hogy azonnal elindítsa online vállalkozását, és elkezdjen keresni az interneten.

Az ingyenes webtárhely teljesen kezdőknek is megfelelő az online marketing területén.

Ennek köszönhetően gyakorlatilag mindenkinek lehetősége van kipróbálni saját honlap létrehozását (akár iskolai projektek, tesztwebhelyek, nonprofit weboldalak, stb. keretében).

💡 Tipp: Ha teljesen kezdő vagy a hosting szolgáltatások terén, vagy nem vagy teljesen biztos a tárhely működésében, akkor elolvashatod cikkem: Mi az a hosting?

A gyakorlatban különféle típusú webhelyekhez használhat ingyenes webtárhely-szolgáltatásokat, például:

 • Blog – Ha meg akarsz próbálni blogot indítani (és elkezdeni cikkeket írni), az ingyenes webtárhely elegendő teret biztosít a kísérletezéshez.
 • E-shop – Nem kell érmének lennie a zsebében az első online áruház elindításához. Egyszerűen használja az ingyenes tárhelyszolgáltatások egyikét, és elkezdheti e-shop létrehozását.
 • Személyes oldal – Az ingyenes webtárhely akkor is kiváló megoldás, ha személyes profilt szeretnél létrehozni (akár a portfólió bemutatására, akár karrier önéletrajzként).

Az ingyenes webtárhely esetében azonban beszélnünk kell annak előnyeiről és hátrányairól egyaránt.

Az ingyenes webtárhely előnyei

Az ingyenes webtárhely talán legnyilvánvalóbb előnye az ára – nem kell fizetnie semmit.

Ennek köszönhetően az ilyen ingyenes tárhelyszolgáltatások nagy vonzerőt jelentenek minden kezdő vállalkozó számára.

Érdemes megnézni az extra szolgáltatásokat is ennél a tárhelynél – amellett, hogy hol lesz az oldalad, kaphatsz egy ingyenes domaint (igaz, csak egy általánost) és egy előre elkészített CMS-t, aminek köszönhetően mindent megtalál, amire szüksége van az első webhely elindításához és működtetéséhez.

Az ingyenes webtárhely hátrányai

Bár az ilyen olcsó webtárhely kézenfekvő választásnak tűnhet, meg kell említenünk néhány fontos hátrányt, amelyeket magával hoz:

 1. Korlátozott tárhely és sebesség – természetesen az ingyenes webtárhely nem biztosít korlátlan tárhelyet, ill csak annyi helyet adnak, hogy egy alapszintű webhelyet felállítson és működtessen. Ugyanez vonatkozik az oldalbetöltési sebességre is, mivel a web hosting szolgáltatások nem adnak professzionális sebességet, éppen ellenkezőleg – éppen csak annyit, hogy az oldalt (lassan) meg tudja jeleníteni a látogatók számára.
 2. Korlátozott CMS szolgáltatások – A CMS (Content Management System) egy platform webhelyek létrehozására és kezelésére. Az ingyenes webtárhely használatával nem tud majd olyan CMS-t telepíteni, amilyenre gondol. A legtöbb esetben csak egy bizonyos típusú platformot kap (például WordPress ) – az összes többi CMS-t röviden a szolgáltató nem támogatja.
 3. Korlátozott támogatás – Az ingyenes webtárhely esetén nem várhat semmilyen technikai támogatást a szolgáltatótól (mivel nincs miért segíteni, mivel ingyenesen használja a szolgáltatásaikat).
 4. Domainek (majdnem) ingyenesek – Habár gyakran ingyen kap egy domaint ingyenes tárhely mellett, soha nem lesz a legjövedelmezőbb név. Röviden, az ingyenes tárhelyszolgáltatók hozzárendelnek egy általános domaint (például „ 123generickynazov.hosting.com ”), amellyel meg kell tanulnia együtt élni, vagy külön kell fizetnie a saját, jobb domainért.

💡 Tipp: Ha szeretne többet megtudni a saját domain kiválasztásáról és regisztrálásáról, feltétlenül olvassa el cikkem: 63 tipp a legjobb domain név kiválasztásához webhelye számára

Hogyan válasszuk ki a legjobb ingyenes webtárhelyet?

Bár nem lehet nagy elvárás az ingyenes webtárhely iránt, mindenképp érdemes legalább néhány alapvető paramétert figyelembe venni a választásnál:

 • Tárhely – Ha már tudja, hogy leendő weboldalának több helyre lesz szüksége, legalább hasonlítsa össze az ingyenes webtárhely szolgáltatókat, és válassza ki azt, amelyik a legtöbb GB-ot kínálja a szerverein.
 • Domain – Név esetén legalább próbáljon meg ingyen ellenőrizni a tárhelyszolgáltatónál, hogy az is kínál-e lehetőséget valamelyik általános domain kiválasztására (vagy módosítására).
 • SSL-tanúsítvány – A biztonság érdekében győződjön meg róla, hogy ingyenes SSL-tanúsítványt kap az ingyenes tárhely mellett.
 • CMS-támogatás – A legtöbb ingyenes tárhelyszolgáltató legalább szabványos, előre telepített WordPress-t kínál Önnek, de a biztosság érdekében ellenőrizze, hogy ez valóban így van-e.
 • Webhelykészítés eszközei – Az ingyenes webtárhely általában nem kínál sokféle eszközt a webhelyek kezeléséhez. Emiatt nézze meg, mit kap a szolgáltatótól (vagy milyen eszközöket használhat majd a WordPresshez, a SEO-hoz és általában az online marketinghez).

A legjobb ingyenes webtárhely

A tárhelyszolgáltatók viszonylag széles köre létezik a világon, amelyek (bizonyos megkötésekkel ugyan) ingyenes webtárhelyet is kínálnak.

Tehát vessünk egy pillantást a legnépszerűbb webtárhely-szolgáltatókra, amelyek a fizetős csomagok mellett ingyenes tárhelyet is kínálnak webhelye számára.

Webes támogatás

Saját webhely a WebSupporttól – áttekintés + utasítások

A Websupport az egyik legnépszerűbb tárhely- és domainszolgáltató Szlovákiában és Csehországban.

Ezen a platformon belül lehetősége van ingyenes webtárhely használatára (a Start csomagon belül) 1 évig teljesen ingyenesen.

A „Freeweb” programjában van hely webhelye számára, teljes műszaki támogatással és saját webhelyével, alapkonfigurációban.

A Websupport Freeweb programja különösen alkalmas:

 • Non-profit szervezetek
 • Művészek
 • Kezdő vállalkozók

Ennek a programnak azonban vannak hátrányai és korlátai is – az egyik ilyen például a domain, ami már nem ingyenes.

Hasonlóképpen, a Websupport fenntartja a jogot, hogy elutasítsa az ingyenes webtárhely iránti kérelmet nagy és összetett e-kereskedelmi webhelyek, (már létező) kereskedelmi webhelyek, játéktermek, fórumok stb.

Tehát, ha egy hosszú távú használatra szánt weboldal indítását tervezi valós bevételi vízióval, akkor mindenképpen fontolja meg valamelyik fizetős csomagját, ahol szinte semmilyen korlátozás nem lesz (és nagyon kedvező áron).

💡 Tipp: Ha többet szeretne megtudni arról, hogy a Websupport mit tud Önnek nyújtani, feltétlenül olvassa el cikkemet: WebSupport – a leggyakrabban használt tárhely Szlovákiában (Áttekintés) .

Webglobe Yegon

A Webglobe Yegon egy másik népszerű tárhelyszolgáltató, amely fizetős verziói mellett 14 napos ingyenes próbatárhelyet is kínál.

Ezt az ingyenes tárhelyet az előszámla lejáratán belül használhatja.

A fizetős verziók (amelyek már 1,69 €/hó-tól kezdődnek) részeként egy .eu domain is teljesen ingyenesen használható tárhelyre, valamint ingyenes SSL tanúsítvány és a WordPress platform gyors telepítése.

💡 Tipp: Ha többet szeretne megtudni erről a webtárhely-szolgáltatóról, javaslom, hogy olvassa el cikkemet: Webglobe hosting bemutatása – Yegon (WY.sk) .

HostCreators

hostcreators logó

A HostCreators webtárhely-, domain- és CMS-szolgáltatások szolgáltatója, amely 2007 óta van a piacon.

Webtárhely szolgáltatásai keretében professzionális webtárhelyet is kínál 1 hónapig teljesen ingyenesen, aminek köszönhetően lesz elég ideje kipróbálni szolgáltatásait.

Ez az ingyenes csomag a következőket is tartalmazza:

💡 Tipp: Ha érdekel a HostCreators, és szeretnél többet megtudni róla, ajánlom figyelmedbe: HostCreators – egy teljesen más webtárhely (Bevezetés) .

Hostinger

A Hostinger kiváló lehetőség mindazok számára, akik először szeretnének webhelyet készíteni.

Csomagjai részeként teljesen ingyenes webtárhelyet kínál, ahol:

 • 300 GB tárhely
 • 1 weboldal
 • Havonta körülbelül 300 látogatást tud feldolgozni

Az ingyenes csomagban viszont nem lesz ingyenes domain, SSL-tanúsítvány vagy WordPress-kezelés – ezeket csak a fizetős verziók valamelyikével kaphatod meg.

💡 Tipp: Ha meg szeretné tekinteni a legjobb webtárhely-szolgáltatókat a piacon, feltétlenül olvassa el a legjobb tárhelyszolgáltatók átfogó listáját , ahol összehasonlíthatja előnyeiket és hátrányaikat, és kiválaszthatja a megfelelőt.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here