Termékkategóriák a WooCommerce-ben

A WooCommerce -ben csoportosíthatja a termékeket, és címkéket adhat hozzájuk. Termék kategóriák az Új termék hozzáadása oldalon található eszközök segítségével adja hozzá.

Kategórie produktov vo WooCommerce

A kategóriák és márkák közötti különbséget egy bevezető cikkben fejtettem ki, amely egy új termék Woo webhelyre való felvételéről szól.

Termékkategória hozzárendelése

Egy adott kategóriát rendel az árukhoz a Termékkategóriák ablakban. Új termék hozzáadásához az oldal jobb oldalán találja. Választhat a már létrehozott kategóriák közül, vagy létrehozhat új kategóriát.

WooCommerce termékkategóriák
Termékkategória hozzárendelése

Hozzon létre egy új termékkategóriát a termékoldalon

Új kategória létrehozásához egy termékhez kattintson az + Új kategória hozzáadása linkre. Megnyílik egy ablak, amelyben meg kell adni a nevét. Szülőkategóriához új kategóriát is rendelhet.

Példámban létrehoztam a rövid ujjú pólók kategóriáját. A kategória szülőkategóriája a pólók . Új kategória létrehozásához kattintson az Új kategória hozzáadása elemre.

WooCommerce vytvorenie kategórie produktu
Hozzon létre egy új termékkategóriát

Termékkategóriák listája

Az új kategória a WooCommerce -ben más módon is létrehozható. Az e-shop adminisztrációjában válassza a Termékek ›Termékkategóriák menüpontot. Ezen az oldalon a kategóriák listáját találja. Itt új kategóriákat hozhat létre, és kategóriákat is kezelhet.

WooCommerce zoznam kategórií produktov
Termékkategóriák listája

Új kategória létrehozása

Új kategória létrehozásához töltse ki az oldal bal oldalán található adatokat.

WooCommerce pridanie novej kategórie
Új kategória létrehozása

A következő mezői vannak:

Név – írja be ide a kategória nevét.
Slug – kategórianév diakritika nélkül. A Slug a kategória URL-jének létrehozásakor használatos. Nem kell megadnia, a WooCommerce elkészíti Önnek.
Szülőkategória – Ebben a sorban választhatja ki a létrehozandó kategória szülőkategóriáját. Ha olyan főkategóriát hoz létre, amelyet más kategória nem ír felül, hagyja bejelölve a Nincs opciót.
Leírás – a kategória tömör leírására szolgál. A leírás csak néhány WordPress-témában jelenik meg.
Megjelenítési mód – Válassza ki, hogy csak a termékeket vagy csak az alkategóriákat, vagy mindkettőt szeretné-e megjeleníteni az adott kategória terméklistájában.
Előnézet – Ha szeretné, kiválaszthat egy képet, amely kategória előnézetként szolgálhat.

Új kategória hozzáadásához kattintson az Új kategória hozzáadása gombra.

Kategóriák listája

A képernyő jobb oldalán található a létrehozott kategóriák listája. Kereshet egy adott kategóriát a listában, vagy tömeges műveletekkel törölheti a kiválasztott kategóriákat. Minden kategóriánál megtalálja azon termékek számát is, amelyekhez hozzá van rendelve.

WooCommerce kategóriák listája
Kategóriák listája

Ha egy adott kategórianév fölé viszi az egérmutatót, megjelennek a kategóriák szerkesztésére, gyors szerkesztésére, törlésére és megtekintésére szolgáló linkek, valamint a kategória alapértelmezettként való beállítására szolgáló hivatkozás. A listában lévő kategóriák sorrendjét a drag & drop funkcióval módosíthatja.

Alapértelmezett kategória

Az egyik kategória alapértelmezettként van beállítva. Meghagyhatja a Nem kategorizált kategóriát alapértelmezett kategóriaként, vagy kiválaszthatja saját kategóriáját. Az alapértelmezett kategória nem törölhető. Az alapértelmezett kategória automatikusan hozzárendelődik ahhoz a tételhez, amelyhez nem rendel hozzá kategóriát, amikor beírja a WooCommerce -be.

További információkért tekintse meg a hivatalos dokumentációt: docs.woocommerce.com

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here