Mi az a bejegyzésszerkesztő

WordPress vizuálny editor zobrazuje váš príspevok v tej podobe, ako bude zobrazený na stránke. Vo vizuálnom editore pracujete podobne ako v inom bežnom textovom editore. Pomocou tlačidiel alebo klávesových skratiek môžete meniť typ  A WordPress bejegyzésszerkesztője lehetővé teszi a cikkek és oldalak tartalmának szerkesztését.

A bejegyzés létrehozási és szerkesztési oldalán jelenik meg a cikk vagy az oldal címe alatt.

WordPress bejegyzésszerkesztő

A legtöbb WordPress-témában két alapvető bejegyzésszerkesztővel találkozhat bejegyzések létrehozásakor :

WordPress vizuális szerkesztő

WordPress vizuális és szövegszerkesztő
Vizuális és szövegszerkesztő

A WordPress vizuális szerkesztő úgy jeleníti meg a bejegyzést, ahogyan az az oldalon megjelenik. A vizuális szerkesztőben ugyanúgy működik, mint egy másik szokásos szövegszerkesztőben.

A billentyűk vagy billentyűparancsok segítségével módosíthatja a betűtípust, másolhat és illeszthet be szöveget, beállíthat felsorolásjeleket, számjeleket stb. Beilleszthet egy hivatkozást is, amely egy másik oldalra vagy a webhely egyik bejegyzésére mutat.

Ezenkívül a vizuális szerkesztő lehetővé teszi az írási mód interferencia nélküli kiválasztását. Ha a szöveget teljes képernyőn szeretné beírni, nyomja meg a gombot písanie bez rušeniaa vizuális szerkesztő jobb felső sarkában. Ebben a gépelési módban a vizuális szerkesztő gombjain kívül minden eszköztár el van rejtve.

WordPress szövegszerkesztő

A WordPress szövegszerkesztő html kódokkal is megjeleníti a szöveget. A szövegszerkesztőben minden tartalom, amelyet a bejegyzésébe illesztett, html formátumban jelenik meg. A szövegszerkesztő gombjai kétféleképpen működnek. Ha kiemeli a szöveget, majd rákattint a gombra, akkor a html kódot egyszerre szúrja be a szöveg elejére és végére.

Ha úgy kattint a gombra, hogy nem emel ki egy adott szöveget, akkor olyan kódot kell beírnia, amely a beírt szövegre vonatkozik. Nyomja meg ismét a gombot a kód bezárásához. A szövegszerkesztőt azoknak a felhasználóknak ajánljuk, akik legalább alapszintű html ismeretekkel rendelkeznek.

Az aktuális szerkesztő módosításához használja az oldal vagy cikk tartalmát létrehozó ablak feletti gombot.

Gutenberg szerkesztő

A legújabb WordPress szerkesztő a Gutenberg. A Gutenberg a WordPress 5.0-s verziójától érhető el. Gutenberg blokk alapon dolgozik. Blokkokat hozhat létre mindenféle oldaltartalomhoz: szöveghez, képekhez, táblázatos videókhoz és egyebekhez. Oldalak és bejegyzések létrehozásakor áthelyezheti és szerkesztheti az egyes blokkokat, ami segít jobban megérteni az oldal végső megjelenését.

Segített Önnek ez a cikk? Kérem, egy megosztással támogasson. 👍
WordPress Návod v PDF

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here